05 Şubat 2014 06:00

Fenerbahçe ne kadar avantajlı?

Spor Toto Süper Lig’de 19. haftaya lider Fenerbahçe’nin Eskişehir’de aldığı yenilgi ve Galatasaray’ın 6-0’lık Bursa galibiyeti damga vurdu.

Fenerbahçe ne kadar avantajlı?
Paylaş

Emre CAKA
İstanbul


Spor Toto Süper Lig’de 19. haftaya lider Fenerbahçe’nin Eskişehir’de aldığı yenilgi ve Galatasaray’ın 6-0’lık Bursa galibiyeti damga vurdu.
Son dönemde gösterdiği performansla herkesi mest eden Wesley Sneijder takımını sırtlamaya devam ediyor. Jose Mourinho’lu İnter’deki performansı gözümün önüne geldi, Sneijder’i bu hafta izlerken. Top alıyor – veriyor, kendisini gösteriyor, 40 metre terse topu yolluyor, şut atıyor, ceza sahasına giriyor... Kısacası olması gereken her yerde izlerine rastlayabiliyoruz.
Bursaspor’a 7 hafta sonra mağlubiyeti tattıran, 11 yıl sonra da 6 fark atan Galatasaray’da Felipe Melo’nun orta sahadaki performansı ‘Dünya Kupası’nı hak ediyor’ dedirtti. İkili mücadelelerin hiçbirini kaptırmayan Brezilyalı, yaptığı iki şık asistle de alkış topladı. Son iki yılda takımın sembolü olan Didier Drogba ise attığı şık golle gülümsetti. Maç boyu kaçırdığı gol pozisyonlarında bencil davranmakla eleştirilen Burak Yılmaz’ın Drogba’ya pas geldiği anda ilk olarak tepki göstermesi gol olunca ise isyana kalkan ellerini gol sevincine çevirmesi dikkatlerden kaçmadı.
Bursaspor’a geldiğimizde ise bu 6-0’lık mağlubiyetin biraz acımasız olduğunu söyleyebiliriz. 2 topu direkten dönen ve her Daum takımında olduğu gibi disiplinden hiç kopmayan yeşil beyazlılarda son dakikalarda dahi golü arayan kararlılık, bu maçın Bursaspor’u direncinden vazgeçiremeyeceğinin göstergesiydi. 7 hafta sonra kaybeden Bursaspor bu hafta Medical Park Antalyaspor’a 3 gol birden atarsa kimse şaşırmamalı.

FENER’İN DURUMU ÇOK ZOR

Sezona Torku Konyaspor mağlubiyeti ile başladıktan sonra şahlanan Fenerbahçe’de ise yaprak dökümü devam ediyor. Sakatlıkları bulunan Emmanuel Emenike ve Alper Potuk maçın kadrosuna alınamamıştı. Emenike’nin sakatlığı taraftarların ve yönetimin huzurunu kaçırırken 32 yaşındaki golcü oyuncu Pierre Webo’nun da Eskişehirspor maçında sakatlanması yürekleri ağızlara getirdi. Çok ciddi bir sakatlığı olmasa da 1 ayda oynanacak 4 karşılaşma Fenerbahçe açısından zorlu geçecektir. 1 sezondan beri santrfor oynamayan, o pozisyonun gerekliliklerini unutmuş bir Moussa Sow ve Dirk Kuyt.
Fener için maçı değerlendirmenin çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Konyaspor karşılaşmasında mağlubiyet sinyalini vermişlerdi ve Eskişehir deplasmanı mağlubiyete namzetti ve öyle de oldu.
Belki de bu hafta sonrası Fenerbahçe için dikkat çekmek gereken nokta, “Gerçekten şampiyonluğa bahsedilen kadar yakın mı” sorusunu gündeme getirmek olacaktır.
Bu sezon ligde 13 puan kaybeden Fenerbahçe, bunların 9’unu dış sahada kaybetti. Sarı Lacivertlilerin kalan 15 maçından 8’i deplasmanda. Bunlar arasında Trabzon, Galatasaray ve Beşiktaş da var.
Fenerbahçe, 19. haftada Torku Konyaspor’a 3-0 yenilse de bu sezon Roberto Carlos ile büyük ivme yakalayan Sivasspor’a konuk olacak bu hafta. 3 ezeli rakibi kadar ciddi gözükmese de puan kaybetme potansiyelinin olduğu en büyük deplasmanlardan birine gidecek sarı lacivertliler. Bu sezon evinde başarılı bir grafik çizen Akhisar da bu potansiyel deplasmanların arasında tabii ki.
Sonuç olarak Fenerbahçeli taraftarları üzmek gibi bir derdim olmasa da “Fenerbahçe Şampi” derken biraz ihtiyatlı olmak gerektiği bu hafta ortaya çıktı.

ÖNCEKİ HABER

Alim, adı güzel, yolu güzel Alim

SONRAKİ HABER

2014 FIBA Dünya ‘Liyakat’ Şampiyonası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa