12 Haziran 2011 05:29

AKP'li müşahit mükerrer oy kullandı

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde bir okulda AKP'li müşahidin mükerrer oy kullandığı tespit edildi. Konuyla ilgili İHD tutanak tutarken, AKP'liler "Abartmayın, çıkacak oy sayısından bir oyu düşeriz" diyerek olayın üstünü kapatmaya çalıştı.Bayraklı'da Kaymakam Özgür Azer Kurak İlkö

AKP'li müşahit mükerrer oy kullandı
Paylaş


Bayraklı'da Kaymakam Özgür Azer Kurak İlköğretim Okulu'nda AKP'li müşahidin mükerrer oy kullandığı tespit edildi. Okuldaki 1229 nolu sandıkta meydana gelen olayda CHP'lilerin AKP'li müşahidin mükerrer oy kullandığını tespit etmesi üzerine tutanak tuttu. Aynı okulda oyunu kullanan İHD MYK Üyesi Necla Şengül de burada meydana gelen olayla ilgili tutanak tuttu.

Konuya ilişkin bilgi veren Şengül, "AKP'li müşahit olan kadın, mükerrer oy kullanmasının tespit edilmesinin ardından salondan çıkarıldı. Ben de kendisine ve salon başkanına kendimi tanıtıp tutanak tuttum. Okulun AKP'li görevlileriyle görüştüm. Kendileri bana 'sandıktan çıkacak toplam oy sayısından bir oyun düşürülebileceğini, bunun fazla abartılmaması gerektiğini' söylediler. Ancak biz İHD olarak tutanağımızı tuttuk ve suç beyanında bulunacağız" dedi.

Seçim güvenliği konusunda Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Şengül, konunun İHD İzmir şubesi yöneticilerince her iki kurumun İzmir temsilciliğine iletildiğini belirtti. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bölge'de seçim ihlallerle başladı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu bu kez oy kullanabildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...