04 Şubat 2014 15:41

Erdoğan'a 'Paralel devleti siz kurmadınız mı' sorusu

Almanya'da dış politika uzmanlarıyla buluşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Acaba şu anda muzdarip olduğunuz ve karşı durduğunuz, hem yargı hem emniyetteki paralel devleti hükümet olarak siz kurmadınız mı?" sorusu yöneltildi.

Erdoğan\'a \'Paralel devleti siz kurmadınız mı\' sorusu
Paylaş

Almanya'da dış politika uzmanlarıyla buluşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Acaba şu anda muzdarip olduğunuz ve karşı durduğunuz, hem yargı hem emniyetteki paralel devleti hükümet olarak siz kurmadınız mı?" sorusu yöneltildi.

Erdoğan soruya “Şu anda mevcut sistem belli bir hareketin veya belli bir grubun oluşturduğu ve onların etkisi ile kurulmuş olan bir sistem değildir. Bu tüm Türkiye’de çeşitli STK’ların çeşitli bütün fikri düşüncesi olan grupların ortaya koymuş olduğu düşünceler neticesinde oluşturulan bir yapıdır” diye yanıt verdi. Erdoğan, "Yargı ve yürütmenin güvenlik ayağında belli bir paslaşma ile hükümete, devlete karşı bir eylem söz konusu" dedi. Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerini ise Türkiye'deki yatırımların önünü kesmek isteyen çevrelerin girişimi olarak nitelendirdi.

Başbakan Erdoğan, Berlin'deki Alman Dış Politika Cemiyeti'nde yaptığı konuşmaya, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti sonucu Almanya'ya yaptığı resmi ziyaret vesilesiyle Alman Dış Politika Cemiyeti'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Bu buluşmanın ardından Merkel ile çalışma yemeğinde bir araya geleceğini ve gündemdeki konuları etraflıca değerlendireceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, yine bugün Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ile Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel'le de bir araya gelerek, dış politika ve ekonomiye ilişkin iki ülke gündemindeki meseleleri ele alacaklarını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde de Berlin Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin düzenlediği yaklaşık 5 bin kişinin katılacağı bir buluşmada vatandaşlarla bir araya geleceğini belirterek, ziyaretinin Türkiye-Almanya ilişkileri ve işbirliği açısından önemli neticelere vesile olacağını umduğunu dile getirdi.

MERKEL'LE ORTAK BASIN TOPLANTISI

Almanya’da resmi temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında “Suriye konusunda Cenevre beklentileri karşılamadı” diyen Erdoğan “İnsani yardım konusunda BM kilitlenmiş durumda, barış için henüz bir adım atılamadı” şeklinde konuştu.

"Koalisyon anlaşmamızda Türkiye'nin AB üyeliğini ucu açık bir nokta olarak görüyoruz" diyen Angela Merkel, Türkiye'nin AB müzakere sürecine ilişkin, "Tabii ki biz bölgesel politikalarla ilgili 22'nci faslın görüşülmesini, 23 ve 24'üncü fasılların, yani yargı reformu gibi konuları ele alan bu fasılların da açılmasını istiyoruz" dedi. (DHA)

Erdoğan: Tutuklu gazeteci sayısı 10'u geçmez http://www.evrensel.net/haber/77738/erdogan-tutuklu-gazeteci-sayisi-5-10.html#.UvD2avu6rxU

ÖNCEKİ HABER

TÜİK’te 4-c’li kıyımı

SONRAKİ HABER

RedHack MİT\'in kayıtlarını yayınladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...