04 Şubat 2014 14:45

'Hastanenin taşeron şirketi varsa bizim de sendikamız var'

Alanya Devlet Hastanesinde ihalenin yeni bir taşeron firmaya verilmesi üzerine işçiler eylem yaptı.

\'Hastanenin taşeron şirketi varsa bizim de sendikamız var\'
Paylaş

Alanya Devlet Hastanesinde ihalenin yeni bir taşeron firmaya verilmesi üzerine işçiler eylem yaptı.

110 temizlik, 130 tıbbi sekreterin taşeron olarak çalıştığı hastanede, ihaleyi alan şirketin sendika hakkını ve işçilerin taleplerini kabul etmemesi üzerine hastane poliklinikleri önünde yapılan basın açıklamasında, yeni taşeron firmanın işçilere imzalatmak istediği sözleşmenin kabul edilemez olduğu vurgulandı. İşçiler daha işe başlamadan çıkartabilmeyi garanti altına almak isteyen taşeron patronu ayrıca imzalatmak istediği dilekçede, işçilerin kıdem ve ihbar tazminatından vazgeçtiğini, tediye makbuzundan, muvafakatname dilekçesi ve fazla mesai ücreti talep etmeyeceğini imza altına almak istiyor. imzalatılmak istenen dilekçenin boş kısımlarının da şirket yöneticileri tarafından doldurulacağı söylenirken bu kısımlara ne yazılacağı söylenmedi.

İşçiler patronun ve hastane yönetiminin baskılarına karşı Dev Sağlık-İş Sendikasına üye olmaya ve örgütlü bir şekilde hareket etmeye çalışacaklarını belirttiler. “Hastanenin taşeron şirketi varsa bizim de sendikamız var” diyen işçiler artık dönüş olmadığını kaydetti.

Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri  Gürsel Kaya “Biz taşeron işçi değiliz. Biz hastanenin asıl çalışanlarıyız. Bu yüzlerce mahkeme kararıyla onaylandı. İş Yasası asıl sorumlu hastane yönetimidir’ diyor. 15 yıldır çalışan arkadaşlarımıza, ‘Seni 2 ay deneme süresine tabi tutacağız’ diyorlar. Eğer birileri denenmek istiyorsa, biz taşeron şirketini deneriz. Biz şirketin çalışanı değiliz. Biz 15 yıldır bu hastanenin çalışanıyız. Şirketler, müdürler gelir gider, biz bu hastanede yine çalışırız” dedi.

İşçilerden Keramettin  Toklu’nun ise geçtiğimiz cumartesi günü hastane otoparkındaki aracının lastiklerinin şişlenerek parçalandığı görüldü. İşçiler taşeron şirketi tarafından yapıldığını iddia ettikleri bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Eyleme Sosyal- İş, Genel-İş, SES, Eğitim Sen, TTB ve siyasi parti yöneticileri de destek verdi. (Alanya/ EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

BMC satılık!

SONRAKİ HABER

Üsküdar\'da yıkım gerginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...