12 Haziran 2011 05:07

Şafak Bay son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'de, ataması yapılmadığı için mağdur edilen öğretmenlerin durumuna dikkat çeken sembol isimlerden biri olan ve 5 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düşen Şafak Bay'ın cenazesi ailesi, sevenleri ve dostlarının katıldığı cenaze töreni ile toprağa verildi.Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun (AY&Ou

Şafak Bay son yolculuğuna uğurlandı
Paylaş

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun (AYÖP) sözcüsü ve bu yöndeki çalışmalarıyla Türkiye gündemine gelen Mersinli öğretmen adayı Şafak Bay, 2005 yılında yakalandığı kemik kanseri rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü GATA'da dün yaşamını yitirmişti.

CENAZE CAMİDEN SONRA CEMEVİNE GETİRİLDİ

Şafak Bay'ın, Mersin Devlet Hastanesi morguna konulan cenazesi, Akdeniz Belediyesi'ne ait bir ambulansla Muğdat Camii'ne getirildi. Alkışlarla karşılanan Bay'ın cenazesinin getirilişi sırasında, anne Meryem Bay, yıllarca öğretmen olmak için mücadele veren oğlu Şafak'ın ataması yapılmadan hayatını kaybettiğini ifade ederek Hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı'na tepkisini dile getirdi.

Camide kılınan cenaze namazının ardından Bay'ın cenazesi, vasiyeti üzerine Mersin Cemevi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene, Şafak Bay'ın ailesi, yakınları, dost ve sevenleri katıldı. Cemevi önünde yapılan duanın ardından Bay'ın cenazesi, gözyaşları arasında Yenişehir ilçesindeki Afetevler Mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Mersin adayı Ertuğrul Kürkçü de katılarak acılı aileye destek verdi.

Kemik kanserine yakalanmasına rağmen, eğitimini bırakmayarak 2006'da Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünü tamamlayan Şafak Bay, bir yandan kanserle mücadele ederken, öte yandan KPSS'ye de hazırlanıyordu. Kendisi gibi atama bekleyen öğretmen adayı arkadaşlarıyla açlık grevine başlamasıyla ülke gündemine gelen Şafak Bay, yaklaşık 8 aydır GATA'da tedavi görüyordu. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

SIRA SENDE

SONRAKİ HABER

Ontex ve PTT işçileri eylemlere devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa