04 Şubat 2014 10:33

Bayraktar özür dilemeseydi Yüce Divan'da mı yargılanacaktı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, '17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak ismi anılan eski Bakan Sayın Erdoğan Bayraktar eğer özür dilemeseydi, kendisinin Yüce Divana gönderileceği yönündeki iddialar doğru mudur?' diye sordu.

Bayraktar özür dilemeseydi Yüce Divan\'da mı yargılanacaktı?
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Sayın Erdoğan Bayraktar’ın karar değiştirmesinin gerekçesi nedir?​” diye sordu.
Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Bakanlıktan ve milletvekilliğinden 25 Aralık 2013 tarihinde istifa ettiğini NTV televizyon kanalında katıldığı programda canlı yayında açıklayan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar 3 Şubat 2014 tarihinde sizinle yaptığı görüşmeden sonra ‘dava arkadaşlarından’ ve sizden özür dilemiş ve istifa kararından da vazgeçmiştir” dedi.
Tanrıkulu, Başbakan’a şu soruları yöneltti:
“25 Aralık 2013 tarihli 28863 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandığı üzere görevden alınan bir bakanın üstelikte hakkındaki suçlamaları kabul ederek ‘Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Soruşturma dosyasında var olan imar planlarının büyük bölümü Başbakan’ın talimatıyla yapıldı. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inanıyorum’ ifadelerinden sonra Sayın Erdoğan Bayraktar’ın karar değiştirmesinin gerekçesi nedir?
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak ismi anılan eski Bakan Sayın Erdoğan Bayraktar’a görüşme sırasında söz verilmiş midir? Verildi ise hangi konuda söz verilmiştir?
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak ismi anılan eski Bakan Sayın Erdoğan Bayraktar eğer özür dilemeseydi, kendisinin Yüce Divana gönderileceği yönündeki iddialar doğru mudur?
Sayın Erdoğan Bayraktar’ın istifa dilekçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nda kaybedildiği iddiası doğru mudur?
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve soruşturması ile ilgili olarak adı geçen Sayın Bayraktar ile ilgili fezleke hazırlanmış mıdır? Hazırlanmışsa TBMM’ye gönderilmiş midir?
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve soruşturması ile ilgili olarak adı geçen 4 bakan hakkında Adalet Bakanlığı’na gönderilen fezlekeler yeniden mi yazılacaktır? Fezlekeler Adalet Bakanlığı’nda neden bekletilmiştir?
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak adı geçen 4 bakanın, yeniden hazırlanacak fezlekelerle Yüce Divana gönderilmelerinin önüne mi geçilecektir?​” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Twitter yerine Fanfou, Youtube yerine Youku mu kurulacak?

SONRAKİ HABER

Foye’den hayat öpücüğü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...