04 Şubat 2014 06:00

Elazığ’dan büyük tehdit

SPOR Toto Süper Lig’in 19. hafta maçında Kardemir Karabükspor maçında yaşanan hakem hatasına ve oyuncuları Sow’un kırmızı kartına tepki gösteren Elazığspor Kulübü, hakemlere ateş püskürdü.

Elazığ’dan büyük tehdit
Paylaş

SPOR Toto Süper Lig’in 19. hafta maçında Kardemir Karabükspor maçında yaşanan hakem hatasına ve oyuncuları Sow’un kırmızı kartına tepki gösteren Elazığspor Kulübü, hakemlere ateş püskürdü.

Süper Lig’de sıkıntılı günler geçirdiklerini, hakemlerin hatalı kararlarıyla önemli puanlar kapattıklarını belirten Elazığspor Yönetimi ligden çekilme sinyalleri verdi. Elazığspor Kulübü İnternet sitesinden yapılan yönetim kurulu açıklamasında hakemlere ateş püskürülürken, şu ifadelere yer verildi:
“02.02.2014 tarihinde oynadığımız Kardemir Karabük karşılaşmasında, Maçın Hakemi Özgür Yankaya’yı maç içerisinde karşılaşmanın sonucunu etkileyen taraflı kararlar vermesinden dolayı Elazığspor camiası olarak şiddetle kınıyoruz.

Maçın 63. dakikasında futbolcumuz Pape Habib Sow’a yapılmış olan faul sonunda futbolcumuz yerde acı içerisinde yatarken, sağlık görevlileri oyuna davet edilmiş olmasına rağmen rakip oyuncu Yiğit İncedemir’in insanlık dışı davranarak futbolcumuz Pape Habib Sow’u yerde sürükleyerek saha dışına fırlatması sonucu, futbolcumuz Pape Habib Sow’un da hissettiği acıyla göstermiş olduğu haklı tepkisinden dolayı gösterilen kırmızı kart ve rakip oyuncu Yiğit İncedemir’in yapmış olduğu insanlık dışı hareketi Maçın Hakemi Özgür Yankaya nın sarı kartla değerlendirmesi Türk futbol tarihine bir kara leke olarak yazılacaktır.

Ayrıca yine maç içerisinde rakip oyuncu Eneramo’nun sarı kartı varken futbolcumuz Bilica’ya yapmış olduğu ağır faule rağmen ikinci sarı karttan kırmızı kart vermemesi maçın hakeminin karşılaşmayı ne kadar taraflı yönettiğinin açık göstergesidir.
Haftalardır maruz kaldığımız hakem hataları ve bu tür haksızlıkları defalarca basın açıklamalarıyla duyurmamıza rağmen devam etmesi Elazığspor camiası olarak sabrımızı taşırmıştır ve hiçbir olumlu adımın atılmaması manidardır.

Doğu ve Güneydoğu bölgemizin temsilcisi olan Elazığspor, bu lige zenginlik ve değer katmasına rağmen bazı kesimler tarafından düşmanlık yapılıp, kalemi kırılmış zayıf halka olarak görülüyor ise bunun tepkisini Elazığspor camiası olarak dışarıda, takım olarak ise saha içinde en ağır şekilde göstereceğimizi belirtmek isteriz.
Ayrıca bu kirli oyun ve haksızlıklar son bulmadığı taktirde gerektiğinde yönetim kurulumuzca alacağımız karar sonucu onurlu ve şerefli bir duruş göstererek Elazığspor olarak ligden çekileceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.” (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Denver, Seahawks’a küçük geldi

SONRAKİ HABER

Çılgın yağmaya dava yolda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...