04 Şubat 2014 06:00

Denver, Seahawks’a küçük geldi

NFL’de 2013 sezonun şampiyonu, ABD’nin New Jersey eyaletindeki MetLife Stadyumu’nda gerçekleştirilen Super Bowl XLVIII’de belli oldu. Maçın ilk oyununda Manny Ramirez ile Peyton Manning arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu oluşan safety, daha yedinci saniyeden Broncos’un 2-0 geriye düşmesine sebep oldu...

Denver, Seahawks’a küçük geldi
Paylaş

İzel Can GÜNAL

2013 NFL sezonunun şampiyonu, Super Bowl XLVIII’de Denver Broncos’u 43-8’li skorla geçen Seattle Seahawks oldu.

NFL’de 2013 sezonun şampiyonu, ABD’nin New Jersey eyaletindeki MetLife Stadyumu’nda gerçekleştirilen Super Bowl XLVIII’de belli oldu.
Mücadele, Broncos için kabus gibi başladı. Maçın ilk oyununda Manny Ramirez ile Peyton Manning arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu oluşan safety, daha yedinci saniyeden Broncos’un 2-0 geriye düşmesine sebep oldu. Seahawks, Steven Hauschka’nın 31 ve 33 yardalardan bulduğu iki alan golüyle 6 sayı daha kaydederken, Broncos oyun kurucusu Peyton Manning’in çeyreğin son dakikalarında topu rakip takımdan Kam Chancellor’a kaptırması sonrası ilk periyot 8-0’lık Seahawks üstünlüğüyle geçildi.
Seattle, ikinci çeyreğin başında Marshawn Lynch’in touchdown’ıyla farkı 15’e çıkardı. Denver bu noktadan sonra uzun bir süre topun hakimi olsa da, Peyton Manning’in topu Malcolm Smith’e kaptırması sonu oluşan touchdown’la skor 22-0’a geldi. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla noktalandı.
Broncos’un geri dönüş umutları, ikinci yarının ilk oyununda Percy Harvin’in 87 yardalık bir touchdown bulması sonrası iyice suya düştü. Üçüncü periyotta Malcolm Smith’in bir top daha kapmayı başarması, Denver’ın maçı tamamen bırakmasına sebep oldu. Kalan bölümde iki takım da savunmalarını yumuşatırken, mücadele Seahawks’ın 43-8’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Seattle Seahawks, böylelikle takım tarihinin ilk NFL şampiyonluğunu kazanırken, 1979 yılında SuperSonics’in NBA şampi-yonu olmasından bu yana Seattle şehrine kupa getiren ilk profesyonel spor takımı oldu.
Mücadelenin en değerli oyuncusu Seattle linebacker’ı Malcolm Smith seçildi. Normal sezonun en iyi hücum takımı olan Broncos’u sadece 8 sayıda tutmayı başaran Seattle savunmasının kilit parçalarından olan Smith, 11 yıl aradan sonra Super Bowl’da En Değerli Oyuncu seçilen ilk savunma oyuncusu oldu.
Normal sezonun MVP’si Peyton Manning, maçı 49 denemede 34 isabetli pasla tamamlayarak bu alanda Super Bowl rekorunun sahibi olurken, takımının mücadeleyi son 25 Super Bowl’un en farklı skoruyla kaybetmesine engel olamadı. Kariyerinin ikinci yılında şampiyonluk yüzüğüne ulaşan Seattle oyun kurucusu Russell Wilson ise 25’te 18 isabet ve 206 yardayla oynadı.

Eylül ayında başlayan 2013 NFL sezonuna böylelikle son nokta konuldu. Gelecek sezon, 8 Mayıs’taki Draft’la start alacak. 4 Eylül’de maçların başlayacağı 2014 sezonu, 1 Şubat 2015’te Arizona’da oynanacak olan Super Bowl XLIX’la sona erecek.

ÖNCEKİ HABER

Koltuk Atletico’nun

SONRAKİ HABER

Elazığ’dan büyük tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...