04 Şubat 2014 23:47

Koltuk Atletico’nun

İspanya Ligi'nde önüne gelen bütün fırsatları tepen Atletico Madrid, 22. haftada Barcelona'nın puan kaybetmesini affetmedi ve kendi evinde Real Sociedad'ı 4-0 geçerek liderliğe yükseldi. Atletico'da Diego bir kez daha eski taraftarı önüne çıktı.

Koltuk Atletico’nun
Paylaş

Emre CAKA
İstanbul

Sezon başlangıcından bu yana önüne gelen bütün liderlik fırsatlarını tepen, şanssızlığını aşamayan Atletico Madrid, 22. haftada muradına erdi.
Son yıllarda dünya futboluna ambargo koyan Barcelona’nın arkasında ikinci sırada yer alan, Atletico Madrid, Katalan ekibinin puan kaybettiği her hafta puan kaybederek liderlik koltuğuna bir türlü oturamamıştı. Sezona kötü bir giriş yapsa da son 6 haftada topladığı puanlar ve oynadığı oyunla taraftarlarının gönlünü alan Real Madrid’in ‘Yarışta ben de varım’ demesiyle her top, her gol altın değerinde olmaya başladı. Real Madrid’in Atletico Bilbao karşısında istediği oyunu sahaya yansıtamaması sonucu berabere kalması ve Barcelona’nın da Valencia’ya karşı kendi evinde kaybetmesiyle başlayan hikaye, Atletico Madrid’in Real Sociedad’ı 4 golle geçmesiyle mutlu sona ulaştı.
Arda Turan’ın yokluğunda Jose Sosa ile sahaya çıkan Atletico, ilk dakikalarda oyun kurmakta zorlanması, “Yine olmayacak” dedirtse de 38 dakika boyunca sahada hiç gözükmeyen David Villa ön direğe yaptığı koşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoruydu.
İkinci yarıda ise bu sezon adeta patlayan Diego Costa, yine kendisini ofsayttan çok güzel kaçırdı ve yüksekten gelen topu önüne alarak Kaleci Bravo’yu geçmeyi başardı: 2-0.
90 dakika boyunca kullandığı her kornerle rakip kalede etki yaratan Koke, yine penaltı noktasının üzerine yolladığı topa savunmadan gelen Miranda herkesin üstünde topu ağlara yolladı.

DİEGO KLASINI KONUŞTURDU
Ara transfer döneminde Atletico Madrid ile anlaşan Diego, Vicento Calderon’da yeniden taraftarın önüne çıkmıştı. İlk maç olması ve maçın kopmuş olması nedeniyle taraftarın Diego’dan da pek bir beklentisi yoktu. Aslına bakarsak olması gereken de oldu. Çok riske girmeden, ayağına gelen topları olumlu kullanan Diego, kırmızı beyazlıların son golünü kaydederken attığı vücut çalımıyla herkesi mest etti. Ceza sahasının içerisine gelen topa vurur gibi yaparak rakibini geçen Diego kaleciyi de ters köşeye yatırarak topu tavana yolladı ve liderliği perçinlemiş oldu.

ÖNCEKİ HABER

Dünya kupasında Türkiye’nin rakipleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Denver, Seahawks’a küçük geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...