03 Şubat 2014 20:29

BBP'nin eski başkanı Topçu, partisinden istifa etti

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) eski genel başkanlarından ve kurucularından Yalçın Topçu, partisinden istifa etti. Topçu, 'AKP’ye geçeceği' yönündeki haberleri ise yalanlayarak, 'Şu an için başka bir partiye geçmem söz konusu değil' dedi.

BBP\'nin eski başkanı Topçu, partisinden istifa etti
Paylaş

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) eski genel başkanlarından ve kurucularından Yalçın Topçu, partisinden istifa etti. Topçu, “AKP’ye geçeceği” yönündeki haberleri ise yalanlayarak, “Şu an için başka bir partiye geçmem söz konusu değil” dedi.
BBP’nin eski genel başkanlarından Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından 24 Mayıs 2009–12 Haziran 2011 tarihleri arasında genel başkanlık görevini üstlenen Yalçın Topçu, parti üyeliğinden istifa etti.
İstifası ile ilgili olarak ANKA muhabirine açıklamalarda bulunan Topçu, siyaseti birçok kişinin “ticarethane” olarak gördüğünü söyledi.
17 Aralık operasyonun ardından Cemaat ile AKP arasında yaşanan çatışmanın millete ve millet iradesine zarar verdiğini söyleyen Topçu, “O ona vuruyor, o ona vuruyor. Çok kötü bir durum. Filler dövüşüyor olan zavallı çimlere oluyor, millete oluyor. Benzine zam geldi, döviz yükseldi. Olan vatandaşa oldu” dedi.
Bu süreçte siyasetin çok kirlendiğini söyleyen Topçu, istifasının siyasete ara vermek gibi algılanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Siyaset sadece turuncu koltuklarda yapılmaz" ifadelerini kullandı. “Siyasetin delikanlı yüzü olmalı” diyen Topçu, “Ben de istifamla umarım bazılarına bunu gösterebilirim” şeklinde konuştu.

'BAŞKA BİR PARTİYE GEÇMEYECEĞİM'

BBP’den istifasının ardından AKP’ye katılacağı iddialarına da değinen Topçu, “Ben Tayyip Bey’e uzak biri değilim. Arayıp bu isteğimi dile getirebilirim. Eğer böyle bir niyetim olsaydı ilk günden bunu yapardım. ‘Ben AK Parti’ye katılmak istiyorum’ dedikten sonra Tayyip Bey beni kabul etmeyecek miydi? Sonuçta 10-20 bin kişinin üzerinde bir nüfusumuz var ama ben bunu yapmadım. Şu an için de başka bir partiye geçmem söz konusu değil” şeklinde konuştu.
Genel Başkanlık görevinden ayrılmasından sonra partinin karar organlarında yer almadığını da söyleyen Topçu, partisinin 17 Aralık sürecinde aldığı bazı kararların kendisini rahatsız ettiğini vurguladı.
Muhsin Yazıcıoğlu ile çok eski dostlukları olduğunu söyleyen Topçu, “Şimdi benim bu kararım Muhsin Başkan’ın da olsa vereceği bir karardı. O olsa ne yapardı diye düşünerek bu kararı aldım” dedi.
Topçu, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde kimi destekleyeceğinin sorulması üzerine ise yorum yapmaktan kaçındı. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan\'ın rozet taktığı belediye başkanı, AKP\'den istifa etti

SONRAKİ HABER

Dövize endeksli ev kredisi çekenlerin hayatı karardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...