03 Şubat 2014 18:29

ÇHD'li avukatlara açılan 'hakaret' davası ertelendi

DHKP-C'ye yönelik olduğu iddia edilen operasyon sonucu tutuklanan 9 ÇHD'li avukatın tahliyesi için toplu dilekçe sunmak amacıyla adliyeye girdikleri sırada polis müdahalesine uğrayan ve haklarında dava açılan 5 avukatın yargılandığı dava ertelendi.

ÇHD\'li avukatlara açılan \'hakaret\' davası ertelendi
Paylaş

DHKP-C'ye yönelik olduğu iddia edilen operasyon sonucu tutuklanan 9 ÇHD'li avukatın tahliyesi için toplu dilekçe sunmak amacıyla 18 Şubat 2013'te Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne girmek istedikleri sırada polis müdahalesi ile karşılaşan ve haklarında "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve kamu görevlisine hakaretten" dava açılan 5 avukat yargılandıkları davanın 3'üncü duruşması İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tanık polislerin ifadelerinin dinlendiği duruşmanın öğleden sonra görülen oturumunda ifade veren polis memuru Zeki Bakır, avukatların kimliklerinden dolayı zor kullandığını savunarak, "Kendilerini gözaltına alamayacağımızı söyleyerek hakaret ve tehdit ederler. Biz de avukat olduklarını bildiğimizden çok fazla sıkmıyoruz onları" diye konuştu.

OLAY YERİNDE OLMAYAN POLİS DE TUTANAĞI İMZALAMIŞ

Olay günü olay anına ilişkin tutanağı düzenleyen polis memuru İ.K. da tutanak içeriğinin tamamının doğru olup olmadığını bilemeyeceğini, anlatarak, "Tutanağın her aşamasında bulunmadım. Tutanak düzenlenirken orada değildim. Sonradan okuyup imzaladım. Tutanağı imzalayanların çoğu da orada değildi, sonradan imzaladılar" diye konuştu. Tutanağı düzenleyen polislerden M.K. ise tutanağın altındaki imzanın kendisinde ait olduğunu kaydederek, tutanakta yer alan basın açıklaması kısmını görmediğini belirtti. Mahkeme, olay günü polis tarafından tutulan olay anına ilişkin tutanağı düzenleyen diğer polislerin dinlenmesi için ilgili birimlere yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan’da patlama: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Bolu\'da 120 polisin yeri değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...