03 Şubat 2014 16:51

'Liderimden özür dilerim'

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, istifa ederken söylediği sözlerden çark ederek, 'Maksadımı aşan bir şekilde 'istifa' kelimesi tarafımdan kullanılmıştır. Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum' dedi.

\'Liderimden özür dilerim\'
Paylaş

“Beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakanın talimatı ile yapılmıştır. Bu milleti rahatlatmak için Sayın Başbakanın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletimize saygı ile sunuyorum” diyerek istifa eden Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, maksadını aşarak “istifa” kelimesini kullandığını söyledi. Bayraktar, “Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum” açıklamasında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Bayraktar, 17 Aralık 2013 tarihinde siyaset kurumuna karşı yolsuzluk kılıfı kullanılarak bir operasyon düzenlendiğini savundu.
Amacının meşru hükümeti yıkmak olan bu operasyonun hedeflerinin bugün daha net olarak görüldüğünü ve anlaşıldığını ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:
“Bu operasyonu kimlerin yaptığı, hangi işbirliklerinin oluştuğu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşmaktadır. Bu operasyon sürecinde şahsımı, ailemi ve çalışma arkadaşlarımı zan altında bırakacak ve izah edemeyeceğim hiçbir hususun olmadığını defalarca ifade ettim. Şahsıma isnat edilen imar usulsüzlükleri ithamı tamamen mesnetsiz olup yaptığımız imar planlarının tamamen şeffaf, yasalara uygun, kamuoyu ve yargı denetimine açık, yatırım ortamını ve iklimini iyileştirici ve de ülke menfaatleri doğrultusunda atılmış adımlar olduğu aşikardır.
Sayın Başbakanımız 40 yıldır benim davamın lideridir. 25 Aralık 2013 tarihinde yaptığım açıklamada, bu hususun altı çizilmiş ve Sayın Başbakanımızın da icranın başı olduğu zikredilmiştir. Bunun aksi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmek için maksadımı aşan bir şekilde ‘istifa’ kelimesi tarafımdan kullanılmıştır. Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum.
Ayrıca benim kişisel tarihim, kullanmış olduğum bir kelime ile şekillendirilemez. Bu kelimenin yol arkadaşlarım ve aziz milletim tarafından maksadı aşan bir ifade olarak telakki edilmesini talep ediyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”

CANLI YAYINDA ERDOĞAN'A İSTİFA ÇAĞRISI YAPMIŞTI
İstifa ettiği gün NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Bayraktar, 17 Aralık’ta yapılan operasyon dosyasında şahsını rencide edecek, izah edemeyeceği hiçbir hususun olmadığını belirterek, şöyle demişti:
“Ancak Sayın Başbakanın istediği bakanla çalışmak ve istediği bakanı görevden almak en tabi hakkı ve yetkisidir. Fakat rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakanın talimatı ile yapılmıştır.
Bu minval üzerine bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti rahatlatmak için Sayın Başbakanın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletimize saygı ile sunuyorum.
Bugün bize bir tane istifa metni, bir tane de deklarasyon metni gönderildi. Yani ben tabi ki partimi rahatlatmak isterim ama böyle bir durumda bu işin yanlış olduğunu ifade ediyorum ve hayırlı olsun diyorum.”

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ, FİKRİ DEĞİŞTİ

Öte yandan iddialara göre Başbakan Erdoğan’ın Erdoğan Bayraktar’ı geçtiğimiz Perşembe günü AKP Genel Merkezi’ne çağırdı. Ankara’daki sürpriz zirvede Erdoğan ile Bayraktar yaklaşık 1,5 saat görüştü. Başbakan Erdoğan’ın, Bayraktar’a yıllara dayanan hukuku ve yol arkadaşlıklarını hatırlattığı belirtilirken sitemlerini de ilettiği belirtildi.

Bayraktar açıklamasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya seyahati öncesinde yaptığı değerlendirmenin hemen ardından yaptı. Erdoğan, Almanya seyahati öncesinde Bayraktar ile kendisinin yaptığı görüşmeye ilişkin soruya şu yanıtı vermişti: "Benim ikna etme gibi bir şeyim söz konusu değildir. Erdoğan bey ikna edilecek bir kardeşimiz değildir. Orada kullandığı yanlış ifadeyi düzeltmek bana düşmez onun pişman olduğunu ifade etmesi lazım." (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

BDP adaylarının aracı kaza geçirdi

SONRAKİ HABER

8.5 aylık hamile kadını öldüren 5 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...