11 Haziran 2011 10:28

Elektrik mühendisleri Servet Solmaz’ı unutmadı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Muhasebecisi, Emek Partisi Üyesi Servet Solmaz anıldı. EMO’da yapılan etkinlikte arkadaşları gözyaşlarını tutamadı ve Solmaz’a özlemlerini dile getirdi.20 Mayıs 2011’de, Antalya’da geçirdiği trafik kazası nedeniyle 45 yaşında hayata gözlerini yuman Servet Solmaz, ailesi, eşi Hülya

Elektrik mühendisleri Servet Solmaz’ı unutmadı
Paylaş

20 Mayıs 2011’de, Antalya’da geçirdiği trafik kazası nedeniyle 45 yaşında hayata gözlerini yuman Servet Solmaz, ailesi, eşi Hülya Solmaz ve kızı Elif Su Dilan Solmaz, mesai arkadaşları, Emek Partililer tarafından anıldı. EMO Genel Merkezinde dün akşam düzenlenen etkinlik, Solmaz’ın yaşamından kesitleri içeren fotoğrafların gösterimiyle başladı. Solmaz’ın mesai arkadaşlarından Kahraman Yapıcı, Solmaz’ın özgeçmişini kısaca anlattı. Solmaz’ın 45 yaş gibi çok genç bir yaşta vefat ettiğini bildiren Yapıcı, “Onu unutmayacağız, hep gülümseyişiyle hatırlayacağız” dedi. Eşi Hülya Solmaz da konuşmakta zorluk çekerek, “19 yıllık bir yolculuktu bizimkisi. Konuşmak zor, ama ben onun mücadelesini sürdüreceğim, Elif Su Dilan’ı iyi yetiştireceğim” dedi.

EMO Genel Başkanı Cengiz Göltaş da, Servet Solmaz’ın dürüstlüğü ve güvenilirliği ile EMO’da tanındığını belirtti. 14 yıldır birlikte çalıştıklarını ve EMO’nun kasasını Solmaz’a  teslim ettiklerini belirten Göltaş, “Hiçbir zaman gözümüz arkada kalmadı çünkü o namuslu devrimci kimliğiyle odanın bütün bileşenleriyle uyum içinde oldu. Örgüt birimlerindeki sevgi, saygıyla toplumsal muhalefet içinde aktif görevler üstlendi, sosyalist bir partinin EMEP’in üyesiydi” diye konuştu.   

İŞ EKMEK ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE ADANMIŞLIK

EMEP Genel Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Ayber, Servet Solmaz’ın örgütlü mücadeleye verdiği öneme dikkat çekti. “Partimizin düzenlediği sendikal konferanslar sürecinde aktif rol almıştı ve bu sürecin nasıl ilerletileceğini bildirdi” dedi. Arkadaşı Hamza Koç Servet Solmaz hayatını iş, ekmek ve özgürlük mücadelesine adadığını bildirdi. İşini en iyi yapanlardandı, en iyi yaptığı iş devrimcilikti o da bunu yaptı. Oda içinde de hep mücadele etti, dik durdu” dedi.    

Solmaz’ı 13 yaşından itibaren tanıdığını belirten Sabri Canca, “13 yaşında Şentepe’de, Yahyalar’da gazete dağıtıyordu, o genç değil, çocuk komünistti. Asla sinirlenmeyen, saygısını yitirmeyen bir arkadaştı” diye konuştu.

‘BOŞLUĞU DOLMAZ’

Mesai arkadaşlarından Hatice Temiz de, Servet Solmaz’ın boşluğunun doldurulamayacağını söyledi. “Moralim bozuk olduğunda, bir sıkıntı yaşadığımda ilk anlattığım kişiydi. Onun muzipliği, sevecenliği, dostluğu unutulmazdır” dedi.

Mustafa Kadıoğlu ise, Servet Solmaz’ın halkçı bir devrimci olduğunu vurguladı. “O her zaman birlik ve mücadelenin altını doldurabilmek için mücadele etti. AKP’nin bugün TMMOB yapısına yönelik saldırısı söz konusu. Oda içinde eleştirilerimiz olsa da, TMMOB yapısına yönelik saldırıya karşı durmak gerekiyor. Tıpkı Servet’in bizi birleştirdiği gibi” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Loç’ta HES’e göz yumanlara soruşturma yolu açıldı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da Kayıplar için 122. eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...