02 Şubat 2014 16:42

‘Kentsel dönüşüm’e karşı yürüdüler

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi, semtlerinin, mahallelerinin, mezarlıklarının "kentsel dönüşüm" projesi kapsamına alınmasını protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı.

‘Kentsel dönüşüm’e karşı yürüdüler
Paylaş

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi, semtlerinin, mahallelerinin, mezarlıklarının "kentsel dönüşüm" projesi kapsamına alınmasını protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı.

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi, semtlerinin, mahallelerinin, mezarlıklarının "kentsel dönüşüm" projeleri kapsamına alınmasını protesto etmek amacıyla Yenidoğan, Yıldıztabya, Sarıgöl, Merkez mahallelerinden ayrı ayrı Gaziosmanpaşa Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı.

Yürüyüşün ardından meydana gelen yurttaşlar, "Yıldıztabya halkındır, rantın değil", " Biz halkız Çilek Tarlası'nı yıktırtmayacağız" pankartı açarak, " Afet Bölgesi diyorlar, gökdelenleri nasıl dikeceksiniz?" , " Allah'tan korkmaz, kuldan utanmazlar mezarlarımıza göz mü koydunuz?" yazılı dövizleri taşıdı. Bağlarbaşı, Barbaros Hayrettin Paşa, Fevzi Çakmak, Karadeniz, Karayolları, Karlıtepe, Kazım Karabekir, Merkez, Mevlana, Pazariçi, Sarıgöl, Yeni Mahalle, Yenidoğan ve Yıldıztabya Mahalle sakinlerinin yer aldığı eylemde sık sık, "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk", " Direne direne kazanacağız" sloganlar atıldı.

'FAKİR FUKARAYI MAĞDUR EDİYORLAR'

Eylemde ilk olarak söz alan Şam Mahallesi sakini Şadi Çatı, "Bize 'kimsenin canı yanmayacak' diyerek yalan söylediler. Ama bu sözler havada kaldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol televizyonlara çıkıp kimseyi mağdur etmeyeceğini söylüyor ama bizi mağdur ediyor" diye konuştu. Bağlarbaşı Mahallesi sakini Sevim Kulakat, "Biz fakir fukarayı mağdur ediyorlar. Yıllardır bize, ne kadınlar için jimnastik salonu ne de çocuklar için park bahçe yaptılar. Bunların hepsi demek ki bugünü beklemek içinmiş" dedi.

'GAZİOSMANPAŞA'YA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Yurttaşların ardından basın açıklamasını Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi adına Süleyman Şahin okudu. Şahin, 26 Ocak 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Gaziosmanpaşa'nın 14 mahallesine toplam 4 milyon 930 bin metrekarelik bir alanın "riskli alan" ilan edildiğini hatırlatarak, 15 Aralık 2013 tarihinde de yaklaşık 350 bin metrekarelik daha riskli alan ilan edildiğini ve toplam 120 binden fazla Gaziosmanpaşalı'nın evlerinden, sokaklarından, mahallelerinden çıkarılmak istediğini söyledi. Bu durumdan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol'u sorumlu olduğunu kaydeden Şahin, " Erol, halka sormadan, Gaziosmanpaşamızı İhlâs Holding, Soyak İnşaat, Nef İnşaat, Yeşil İnşaat, Sur Yapı gibi firmalara pazarlamıştır. Hatta Ağaoğlu gibi firmalar da Gaziosmanpaşa'yı talan edebilmek, halkın evini, sokağını, mahallesini, parkını ve hatta mezarlıklarını ele geçirip bizleri buradan sürmek için görüşmeler yaptı" diye ifade etti. Yetkililere seslenen Şahin, " Hep birlikte ' tek ses, tek yürek' olarak birlikte Gaziosmanpaşa'ya sahip çıkacağız" dedi. Eylem sloganlar eşliğinde son buldu (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Merzifon\'da \'Termik santrale hayır\' paneli

SONRAKİ HABER

Kars’ta AKP’den istifa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...