Kocamektep’e dokunma!
Denizli'de Kocamektep olarak bilinen Denizli Lisesinin tarihi taş binası ve çevresinin Denizli Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olarak kullanılmak istenmesine tepkiler sürüyor.
Denizli Lisesi Mezunları Dayanışma ve Yaşatma Derneğinin çağrısıyla bir araya gelen Denizli halkı, liselerine sahip çıkmak için yürüdü.
Öğrenciler, mezunlar, siyasi partiler ve Denzilispor taraftar gruplarından Yeşil Cephenin de aralarında bulunulduğu kitle Denizli Lisesi önünden belediye önüne ‘Koca Mektep’e dokunma’ ‘Denizli Lisesi yerinde kalsın’ dövizleriyle yürüdü.
Denizli Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Denizli Lisesi Mezunları Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Panayır, okulun yıllarca kasıtlı olarak bakımsız bırakıldığını ve çürümeye terk edildiğini anlatarak “ Bu kararı alanlar okulumuzu bu hale getirenlerdir” dedi.
Yöneticileri bir kez daha uyarmak için bir araya geldiklerini belirten Panayır “Almış olduğunuz karardan biran önce vazgeçin. Denizli Lisesi, Koca Mektep olarak eğitim öğretimine devam etsin. Denizli Belediyesi elini Denizli Lisesinden çekmelidir. Bunlar Denizli Lisesinin arazisine el koymak istiyorlar” dedi. Panayır, mezunlar olarak Koca Mektep için imza kampanyası başlattıklarını söyleyerek, bu işin peşini bırakmayacaklarını belirtti.
(Denizli/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et