02 Şubat 2014 08:20

Lavrov’dan Batı’ya Ukrayna eleştirisi

Almanya’nın Münih kentindeki bir konferansta konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna konusunda Avrupa Birliği’ni eleştirdi.

Lavrov’dan Batı’ya Ukrayna eleştirisi
Paylaş

Almanya’nın Münih kentindeki bir konferansta konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna konusunda Avrupa Birliği’ni eleştirdi.

Avrupa Konseyi Başkanı Hermann van Rompuy ve NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in açıklamalarına yanıt veren Lavrov, Batılı ülkelerin Ukrayna’daki hükümet karşıtı eylemlere yönelik desteğini eleştirdi.

“Sokak eylemlerini kışkırtmanın demokratik ilkeleri savunmakla ne ilgisi var” diyen Lavrov, “Neden hükümet binalarının işgal edilmesine, polis memurlarının ateşe verilmesine, ırkçı ve Yahudi düşmanı sloganlara dair AB politikacılarından bir ses duyamıyoruz? Neden AB politikacıları bu eylemleri defakto olarak destekliyor” dedi.

Lavrov, BM üyelerinin imzaladığı 1966 tarihli bir uluslararası anlaşmadan alıntı yaparak Ukrayna hükümetinin “şiddet eylemlerini” bastırma hakkı olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Lavrov’dan önce yaptığı açıklamada “Ukrayna halkı isteklerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak partnerlerle yola devam etmek için mücadele ediyor. Ukrayna halkı, geleceklerinin yalnızca 1 ülkeye bağlı olmasını istemiyor” demişti.

Ukrayna’da protestolar Kasım 2013'te başlamıştı. Hükümetin AB ile ortaklık anlaşmasını askıya alması üzerine sokaklara çıkan AB yanlıları ve milliyetçi grupların eylemleri 2 aydır devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan\'da intihar saldırısı: 4 ölü

SONRAKİ HABER

Miami’den New York’ta ilk galibiyet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...