01 Şubat 2014 16:59

'17 Aralık'ı yapan örgüt CHP'yi ele geçirdi'

İstanbul'da konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bir darbe olduğunun yavaş yavaş ortaya çıktığını iddia ederek, bunu yapan örgütün CHP 'yi de ele geçirdiğini söyledi. Erdoğan, 17 Aralık operasyonu sonrasında AKP'den istifa eden milletvekillerini de hedef aldı.

\'17 Aralık\'ı yapan örgüt CHP\'yi ele geçirdi\'
Paylaş

İstanbul Sütlüce'de bulunan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Okmeydanı Tapu Dağıtım Töreni'nde konuşan Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonu sonrasında AKP'den istifa eden milletvekillerini hedef aldı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bir darbe olduğunun yavaş yavaş ortaya çıktığını iddia eden Erdoğan, bunu yapan örgütün CHP 'yi de ele geçirdiğini belirtti. Erdoğan, "Ancak üzerinden zaman geçtikçe planlar ortaya çıktıkça meselenin ciddiyeti otaya çıkıyor. Bir yerlerde gizli kapaklı toplantılar yapılmış planlar ortaya konulmuş ve 17 Aralık'ta düğmeye basılmış. Neymiş bu planlar; öncelikle hükümete bir yargı müdahalesi yıpratılacak ardından milletvekilleri istifa ettirilecek. Duyuyorsunuz değil mi sosyal medyada filan kişi filanca zaman istifa ettirilsin, ardından onun gibi filanca da istifa ettirilsin. Kim hangi işle uğraşıyor bunun ortaya koyması açısından çok önemli" diye konuştu. Erdoğan, istifa eden milletvekilleri kast ederek, "Meğer Ak Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış. Sen geleceksin Ak Parti'den milletin vekili olacaksın sonra birisi sana talimat verecek sen de milletin emanetine ihanet edeceksin partiden istifa edeceksin. Bu yapılan düpedüz millete ihanettir, Ak Partiye ihanettir" diye konuştu.

Geçmişte de benzer durumun yaşandığını söyleyen Erdoğan, "Bazı vekiller milletten yetki aldılar başka odakların kölesi oldular. Milletten emir aldılar emir ve talimatlarıyla hareket ettiler. Tarih onları hatırlamıyor millet onlara zaten şamarını vurdu. Bugün de millet değil Türkiye düşmanlarından, ihanet şebekelerinden ihanet ve talimat alanları aziz milletim 30 Mart'ta gereken cevabı verecektir" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Filyos\'ta kamulaştırmaya durdurma kararı

SONRAKİ HABER

On binlerce kadın, \'yeni kürtaj yasasına hayır\' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...