01 Şubat 2014 12:49

Ali İsmail davasına çağrı yapıldı

Ankara Dayanışması, Gezi eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'a ilişkin 3 Şubat'ta Kayseri'de görülecek davaya katılım çağrısı yaptı.

Ali İsmail davasına çağrı yapıldı
Paylaş

Ankara Dayanışması, 2 Haziran'da Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın 3 Şubat'ta Kayseri'de görülecek olan duruşmasına ilişkin Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Ankara Dayanışma üyeleri ile Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük katıldı. Ankara Dayanışma adına basın açıklamasını yapan Özgür Bozkurt, Ankara Dayanışması olarak Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin davalarını takip edeceklerini ve aileler ile dayanışma içinde olacaklarını belirterek, katiller yargılanana kadar mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Ali İsmail Korkmaz'ın davasının Kayseri'ye alınmasının hiçbir hukuki dayanağının olmadığına işaret eden Bozkurt, "Adalet Bakanı, vali ve başsavcı karar veriyor. Mahkeme de onu uyguluyor. Ülke ölçeğinde sokağa çıkan milyonların davayı sahiplenmesinden korkuyorlar. İstiyorlar ki gözümüzün önünde işlenen zulme, cinayetlere ve hukuksuzluğa sessiz kalalım" dedi. "Talanın iktidarına ve zulmüne karşı bizler yaşamı savunmaya devam edeceğiz" diyen Bozkurt, "Bu kararlılığımızı bir kez daha göstermek üzere Ankara Dayanışması olarak tüm Ankara halkını 3 Şubat'ta Kayseri'ye Ali İsmail Korkmaz'ın davasına, dayanışmaya ve haklı mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz" dedi. Bozkurt'tan sonra söz alan Ethem'in ağabeyi Mustafa Sarısülük ise, devam eden hukuksuzluklar yüzünden ailelerin travma yaşadığına dikkat çekerek, şunları belirtti: "Davaların gidişatına baktığımız zaman davaların formaliteden ibaret olduğunu görüyoruz. Bu devletten ve sistemden adalet beklemiyoruz. Bu davalarda dayanışmayı büyütmeyi hedefliyoruz. Onların çocukları çalarken, bizim çocuklarımız ise öldü. Çocuklarımızın faillerini devlet koruyor. 3 Şubat'ta Kayseri'de iktidarın faşist yüzünü teşhir edeceğiz. Herkesi 3 Şubat'ta Kayseri'ye bekliyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Taşeronların kadroya alınmasına dair bir çalışma yok

SONRAKİ HABER

\'Mahkeme, yasamaya sansür koymaya çalıştı\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...