31 Ocak 2014 22:41

Racing Santanderli futbolcular ‘iş bıraktı’

İspanya Kral Kupası çeyrek final maçında Racing Santanderli futbolcular ücretlerini almadıkları için maça çıktı ancak oynamadı.

Racing Santanderli futbolcular ‘iş bıraktı’
Paylaş

İspanya Kral Kupası çeyrek final maçında Racing Santanderli futbolcular ücretlerini almadıkları için maça çıktı ancak oynamadı.

Racing Santander, 3-1 kaybettikleri mücadelenin rövanşında kendi sahalarında Real Sociedad ile karşılaşmak üzere sahaya çıktı. Ancak bir süredir başkanları Angel Lavin’e maaşlarını vermediği için istifa çağrısı yapıp, “Maçlara çıkmayız” ültimatomu veren oyuncular, istekleri gerçekleşmeyince Real Sociedad karşılaşmasında oynamama kararı aldı. Santanderli oyuncular, mücadelenin başlama düdüğü ile birlikte orta yuvarlakta omuz omuza verdi ve hareket etmedi. Bunun üzerine Sociedadlı oyuncular bir süre aralarında paslaştı ve daha sonra topu taca attı. Maçın hakemi de Racing Santander’in kaptanı ile konuşarak mücadeleyi tatil etme kararı aldı.

‘FUTBOLUN VE FUTBOLCUNUN ONURUNU KORUMAK İÇİN’

İspanya Kral Kupası’nda Real Sociedad takımı ile oynanacak olan rövanş karşılaşmasına ücretlerini almadıkları için sahaya çıksalar da oynamayan Racing Santanderli futbolculara tüm dünyadan destek mesajları yağıyor. Racing Başkanı Angel Lavin’in sürekli söz vermesine rağmen kendilerine olan borcunu ödemediğini ifade eden futbolcular hafta başı yayımladıkları bildiride “Ya başkan istifa eder ya da Kral Kupası maçına çıkmayız” uyarısı yapmış buna karşılık başkan da bu uyarının bir isyan olduğunu belirterek geri adım atmayacağını duyurmuştu. Karşılıklı tehditlerin uçuştuğu karşılaşma öncesi taraflardan hiçbirinin kararından geri adım atmaması üzerine karşılaşma hakem tarafından başlama düdüğü sonrası bir dakika oynanmasından sonra iptal edildi.

Bu arada, futbolcular karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamalarda futbolun ve futbolcunun onurunu korumak için bu tür kararlar aldıklarını söyledi. Taraftarlar da stadın girişine dev bir pankart asarak “hırsızlar futboldan elinizi çekin” mesajı yayımladılar. (DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Bir zamanlar halkındı; şimdi gecesi 1000 lira

SONRAKİ HABER

Anılarla Eskişehir Fenerbahçe maçı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa