11 Haziran 2011 09:24

İntihar ettiği öne sürülen askerin babası İHD’ye başvurdu

BALIKESİR’in Erdek İlçe Jandarma Komutanlığında 4 aydır askerlik yapan Van’ın Erciş İlçesine bağlı Hocaali (Xocalî) köyü nüfusuna kayıtlı ve intihar ettiği ileri sürülen Erhan Mete’nin ailesi, GATA’nın vereceği otopsi raporuna güvenmedikleri için otopsinin Van Adli Tıp Kurumundan alınmasını isti

İntihar ettiği öne sürülen askerin babası İHD’ye başvurdu
Paylaş

BALIKESİR’in Erdek İlçe Jandarma Komutanlığında 4 aydır askerlik yapan Van’ın Erciş İlçesine bağlı Hocaali (Xocalî) köyü nüfusuna kayıtlı ve intihar ettiği ileri sürülen Erhan Mete’nin ailesi, GATA’nın vereceği otopsi raporuna güvenmedikleri için otopsinin Van Adli Tıp Kurumundan alınmasını istiyor. Oğlunun intihar ettiğine inanmadığını belirten baba Mustafa Mete, İHD Van Şubesine başvuruda bulundu.

Baba Mete, askerlerin yapmak istediği askeri töreni de kabul etmedi. Oğlunun aynı gün eve telefon açarak eşi ve annesiyle görüştüğünü belirten baba Mete şöyle devam etti: “Oğlumun hiçbir sorunu yoktu. Ekonomik sıkıntımız da yoktu. Aynı gün eve telefon açıp eşi ve annesiyle görüşmüş. Yani intihar için hiçbir neden yoktu. Ölümünden sonra da otopsi yapıldıktan sonra bize haber verilmiş. Yani her şey bitirildikten sonra haber verildi.” Yaşananlara bakıldığı zaman oğlunun intihar ettiğine inanmadığını belirten baba Mete, oğlunun ölümüyle ilgili olarak detaylı rapor almak için gerekli girişimleri yapacaklarını belirtti. Askeri hastanenin raporuna güvenmediklerini bu nedenle sivil doktorlardan oluşacak bir heyetin raporuyla ancak tatmin olabileceklerini dile getiren Gültekin Mete, amcasının oğlunun BDP’li olduğunu, mitinglere katıldığını, siyasi görüşü nedeniyle ölümünden şüpheli olduklarını söyledi.  Ailenin başvuru yaptığı İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık ise, son zamanlarda şüpheli asker ölümlerinin arttığına dikkat çekerek, ailenin başvurusundan sonra İHD olarak aileye gereken bütün hukuksal desteği sağlayacaklarını belirtti.

2 yıldır evli olan ve 1 buçuk yaşında bir çocuğu olan Erhan Mete, geçimini de inşaat işçiliği yaparak sağlıyordu. (VanDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Korucubaşı Timur’un yakınları saldırdı: 4 yaralı

SONRAKİ HABER

İtalya yaşamı oylayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...