11 Haziran 2011 09:21

Korucubaşı Timur’un yakınları saldırdı: 4 yaralı

ŞIRNAK’ta Selma Irmak’ın seçim konvoyuna yönelik korucu saldırısını protesto eden Manxuran Aşireti mensuplarına polisin gözü önünde silahlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 4 aşiret mensubu yaralanırken, polis ise saldırganlara değil yaralılara müdahale eden yurttaşlara biber gazı sıkarak müdahale e

Korucubaşı Timur’un  yakınları saldırdı: 4 yaralı
Paylaş

ŞIRNAK’ta Selma Irmak’ın seçim konvoyuna yönelik korucu saldırısını protesto eden Manxuran Aşireti mensuplarına polisin gözü önünde silahlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 4 aşiret mensubu yaralanırken, polis ise saldırganlara değil yaralılara müdahale eden yurttaşlara biber gazı sıkarak müdahale etti.

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku Şırnak Bağımsız Milletvekili Adayı Selma Irmak’ın seçim konvoyuna Korucubaşı Hüsnü Timur’un akrabaları tarafından yapılan saldırıyı Antalya da kınayan Manxuran Aşireti mensuplarına korucubaşı Timur’un akrabaları silahla saldırdı. Kuzeyyaka Mahallesi’nde yapılan açıklamaya yönelik silah, demir ve sopalı saldırının ardından Manxuran Aşireti mensuplarından Lezgin Tuncer ayağına aldığı iki kurşun ile yaralanırken, Selahattin Kahraman, Mikail Kahraman ve Mesut Kahraman isimli yurttaşlar da demir ve sopa darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralananlar Antalya Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Saldırı sırasında mahallede bulunan polis ise hiçbir müdahalede bulunmadı. Çıkan olayların sonrasında polis 10 kişiyi gözaltına aldı. Görgü tanıklarına göre, Korucubaşı Timur’un akrabaları silah ve coplarla polisin gözleri önünde Manxuranlılara saldırdı. Saldırı esnasında orada bulunan görgü tanıkları ise yaralılara müdahalede bulunan ve saldırıyı önlemek isteyen yurttaşlara da polisin biber gazıyla müdahale ettiğini belirtti. Hayati tehlikeleri bulunmayan yaralı Manxuran Aşireti mensuplarının yakınlarının da Atatürk Devlet Hastanesi önünde bekledikleri bildirildi..

Saldırıya ilişkin Timur’un yakınlarından olan 7 kişi gözaltına alındı.(ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

Festivale kadınlardan coşkulu başlangıç

SONRAKİ HABER

İntihar ettiği öne sürülen askerin babası İHD’ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa