11 Haziran 2011 09:20

Festivale kadınlardan coşkulu başlangıç

Londra’da Türk Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (Day-Mer) tarafından 22.si düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali, önceki akşam kadınların düzenlediği bir şenlikle coşkulu bir şekilde başladı. Day-Mer Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen ve kadınlar korosunun hazırladığı programla başlayan festival, bir çok etkinlikle bir ay

Festivale kadınlardan coşkulu başlangıç
Paylaş
Arif Bektaş

Londra Toplum Merkezinde düzenlenen etkinlikte bir de video gösterisi gerçekleşti. Koro içinde yer alan kadınlarla yapılan röportajlardan oluşan videoda konuşan, Koro Hocası İskender Ozan Toprak, altı aylık yoğun bir çalışmanın sonunda seyirciyle karşı karşıya olmanın mutluluğuna vurgu yaptı.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve 200’den fazla kişinin katıldığı koro dinletisinde, bazı solo parçalar da seslendirildi. Yoğun ilgi gören etkinlik, Koro Hocası İskender Ozan Toprak’a ait olan “Yosma” adlı enstrümantal parça ile başladı.

Başta solo parçalar olmak üzere hazırlanan bütün parçalarda yer yer duygusal ve mutlu anlar da yaşandı. Bazı Karadeniz parçaları eşliğinde seyircilerin keyiflendiği gözlenirken, seyircilerin daha fazla koronun sahnede kalmasını istemesi de dikkat çekti.

Toplam 7 koro ve 3 de solo parçanın seslendirildiği etkinlikte, Semra Demirci’nin Dar Hejiroke (İncir ağacı) adlı Kürtçe parçası yoğun ilgi gördü. “Ah Neyleyin Gönül Senin Elinden” parçası ile Salime Akbulut ve “Acem Kızı” parçasıyla da Sakine Yıldız seyircilerden yoğun alkış aldı.

Koro ise, “Suya Gider Allı Gelin”, “Hacel Obası”, “ Bedir”, “Dereler Akar Gider”, Çağrışa Çağrışa”, Minnet Eylemem” ve “Çavuşlu Diye Diye” parçalarını seslendirdi. Bir çok parçaya seyircinin de eşlik ettiği görülen koro çalışmasının yoğun ilgi görmesi gözden kaçmadı.

Çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğu koroda, işçi ve öğrenci kadınlar da yer alıyor. Gösterilen video aracılığı ile çeşitli mesajlar vermeye çalışan kadınlar, koro çalışmasının yaşamlarında olumlu etkiler yarattığını belirterek, bütün kadınların bir şekilde bir etkinlikte yer alması gerektiğine vurgu yaptılar.

Festival çerçevesinde çocuk şenliği, gençlik şenliği, paneller, müzik dinletileri, tiyatro gösterileri gerçekleştirilecek. On binlerce kişinin katılması beklenen ve 3 Temmuzda yapılacak park şenliği ise festivalin son etkiliği olacak.
(Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Midyat’ta gazeteciye engelleme

SONRAKİ HABER

Korucubaşı Timur’un yakınları saldırdı: 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...