11 Haziran 2011 09:15

Midyat’ta gazeteciye engelleme

MİDYAT Habur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Halis İş’in haber yapması polis tarafından engellendi. Gazete, bu tip müdahalelerin son zamanlarda sistematik hale geldiğini söyledi.Mardin Midyat’ta 6 Haziran günü akşam saatlerinde düzenlenen konser sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üyeleri ile  Barış ve Demo

Midyat’ta gazeteciye engelleme
Paylaş

MİDYAT Habur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Halis İş’in haber yapması polis tarafından engellendi. Gazete, bu tip müdahalelerin son zamanlarda sistematik hale geldiğini söyledi.

Mardin Midyat’ta 6 Haziran günü akşam saatlerinde düzenlenen konser sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üyeleri ile  Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri arasında yaşanan gerginliği görüntülemek isteyen Midyat Habur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Doğan Haber Ajansı Muhabiri Mehmet Halis İş’in görev yapması polis müdahalesi ile engellendi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Midyat Habur gazetesi, “Olay anının videosu mevcuttur” diyerek son zamanlarda bu tip müdahalelerin sistematik hale geldiğini söyledi.

“MEHMET HALİS İŞ’İN BİRÇOK ÖDÜLÜ VAR”

Açıklamada, bir yıl içinde aynı gazeteciye yönelik iki saldırı gerçekleştiği ve gazetecileri sindirmeye dönük bu aleni tutumun savcılar tarafından ciddiyetle soruşturulması gerektiği belirtildi.

“Yaptığı araştırmalar ve habercilik performansı ile başta Başbakanlık, Birleşmiş Milletler (BM), Midyat Kaymakamlığı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve sivil toplum kuruluşları tarafından birçok kez ödüllendirilen Mehmet Halis İş’e karşı girişilen bu haksız ve bilinçli tutumu anlamak gerçekten çok zor.”

“ÖZGÜR VE İLKELİ YAYINCILIĞIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Basına sansür ve müdahalenin yaşandığı toplumlarda insanların geleceğe kapalı ve umutsuz bırakılmaya çalışıldığı söylenen açıklama şöyle devam ediyor:
“Ne amaçlanıyor acaba? Sindirmek, baskı altına almak ve nihayet sözüm ona ‘hizaya mı getirmek’ hedefleniyor acaba? Tekrar tekrar söylüyoruz: ileri demokrasi ancak özgür bir basınla mümkündür.
Midyat Habur ailesi olarak, özgür, ilkeli ve tarafsız habercilik anlayışımıza tüm engellemelere rağmen devam edeceğimizi, gerek gazetemize gerekse muhabirlerimize yapılan bu tür saldırıların adli merciler nezdinde takipçisi olacağımızı ve uluslararası basın kuruluşları nezdinde de girişimlerimizin olacağını tüm kamuoyuna ve okuyucularıma duyuruyoruz...” (BİA)

ÖNCEKİ HABER

DİHA Manisa muhabirine ‘ölüm’ tehdidi!

SONRAKİ HABER

Festivale kadınlardan coşkulu başlangıç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...