31 Ocak 2014 11:54

Bilirkişi de kaçak inşaat dedi

Mersin Akkuyu'da nükleer santrall kurmayı planlayan Rosatom Şirketi'nin henüz ÇED raporu almadan inşaatla ilgili faaliyetlere başladığı bilirkişi raporuyla da doğrulandı.

Bilirkişi de kaçak inşaat dedi
Paylaş

Mersin Akkuyu'da nükleer santrall kurmayı planlayan Rosatom Şirketi'nin henüz ÇED raporu almadan inşaatla ilgili faaliyetlere başladığı bilirkişi raporuyla da doğrulandı.

Mersin Akkuyu'da nükleer santral kurmayı planlayan Rosatom Şirketi'nin henüz Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) raporu almadan inşaatla ilgili faaliyetlere başladığı, bilirkişi raporuyla da doğrulandı. Greenpeace'in elde ettiği video ve fotoğrafların dün basına yansımasının ardından bugün de bu konudaki bilirkişi raporunun detayları ortaya çıktı. Bilirkişi raporuna göre; Sahaların tümünde iş makinesi ile önceden çalışma yapılmış ve halen bir kısmında çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların yürütüldüğü alanların bir kısmı izin alanının dışında kalıyor ve bu alanın 5265 metrekarelik kısmı orman arazisi.

'ROSATOM ÇERNOBİL'İN SORUMLUSU'

Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı, "Çernobil gibi büyük bir felaketin sorumlusu Rosatom, daha nükleer santral kurulmadan Türkiye'de de bir skandala imza atıyor. Bırakın izinleri tamamlamadan arazi düzeltme çalışmalarına başlamayı, bilirkişi raporuna göre şirket, izni olmayan orman alanlarında da faaliyet gösteriyor. Burada hukuksuz bir şekilde başlatılan inşaat çalışması ve orman alanlarına girilmiş olması konusunda yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin nasıl bir tutum izleyeceğini merakla bekliyoruz" dedi.

Rosatom şirketi bugüne dek Çevre Bakanlığı'na 2 kez ÇED raporu sunmuş, formattaki ve içerikteki eksiklikler nedeniyle bu rapor Bakanlıktan geri dönmüştü. Şirket şimdi 3. kez ÇED raporunu sunmaya hazırlanıyor. Greenpeace üyeleri ise nukleer.greenpeace.org sitesi üzerinden başlattığı imza kampanyasıyla, Çevre Bakanı İdris Güllüce'yi bu raporu onaylamamaya çağırıyor. (Mersin/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın ilk dokunmuş kumaşı Çatalhöyük\'te bulundu

SONRAKİ HABER

Michael Schumacher uyandırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...