11 Haziran 2011 09:06

Facebook’tan bir özür daha

SOSYAL paylaşım sitesi Facebook, kullanıcılarından bir kez daha özür diledi.Özür, devreye sokulan yeni bir uygulamaya gösterilen tepki üzerine geldi. Söz konusu uygulama, kullanıcılar tarafından sisteme eklenen fotoğraflardaki kişileri otomatik olarak etiketleme (tagging) mantığı üzerine kurulu. Buna göre fotoğraflardaki kişilerin

Facebook’tan bir özür daha
Paylaş

SOSYAL paylaşım sitesi Facebook, kullanıcılarından bir kez daha özür diledi.

Özür, devreye sokulan yeni bir uygulamaya gösterilen tepki üzerine geldi. Söz konusu uygulama, kullanıcılar tarafından sisteme eklenen fotoğraflardaki kişileri otomatik olarak etiketleme (tagging) mantığı üzerine kurulu. Buna göre fotoğraflardaki kişilerin yüzleri sistem tarafından taranıyor ve fotoğrafı ekleyen kişinin arkadaşlarının yüzleriyle eşleştiği zaman, bu kişiler kullanıcıdan izin alınmadan etiketleniyor. Aralık 2010’da Amerika’da uygulamaya konulan otomatik etiketleme özelliğine, son dönemde dünya üzerindeki tüm Facebook kullanıcıları dahil edildi.

‘DAHA KOLAY ETİKETLEME’

Facebook yeni uygulamayla, kullanıcılarına daha kolay etiketleme imkanı sunduğunu açıklasa da, uygulamanın devreye girdiğini daha açık bir şekilde duyurmaları gerektiğini kabul ediyor.

Facebook’un kişisel ayarlarının karmaşık yapısı, 2009 yılında büyük tepki çekmişti. Söz konusu ayarlar, bu dönemde Amerikan Anayasasından daha uzundu. Facebook her ne kadar ayar sistemini daha kolay anlaşılır hale getirmiş olsa da, uzmanlar halen geliştirilmesi gereken noktalar olduğunda hemfikir. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Pioglitazon içeren ilaçlar konusunda Sağlık Bakanlığı harekete geçsin

SONRAKİ HABER

DİHA Manisa muhabirine ‘ölüm’ tehdidi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...