31 Ocak 2014 06:00

Yarıyıl tatili için ebeveynlere tavsiyeler

Öğrenciler yoğun bir dönemin ardından iple çektikleri tatile kavuştular. Karne durumları ne olursa olsun tatil döneminde çocuklarla iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken temel durumlar var. Eğitim Uzmanı Osman Metin, ebeveynleri yarıyıl tatili için uyarırken, öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla verilen küçük hediyelerin çocuklara faydalı olacağını söylüyor.

Yarıyıl tatili için ebeveynlere tavsiyeler
Paylaş

Öğrenciler yoğun bir dönemin ardından iple çektikleri tatile kavuştular. Karne durumları ne olursa olsun tatil döneminde çocuklarla iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken temel durumlar var.  Eğitim Uzmanı Osman Metin, ebeveynleri yarıyıl tatili için uyarırken, öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla verilen küçük hediyelerin çocuklara faydalı olacağını söylüyor.

‘DERS ÇALIŞ BASKISI YAPMAYIN’

Tatil dönemlerinde çocukların başarı düzeyini artırmak için ders ve oyun zamanlarını planlayın. Motivasyonlarını ders çalışma bakısı altında bırakmayın. Okulda verilen ödevlerin ve yeni dönem hazırlıklarının yapılmasını sağlayın, ancak bunu tatil süresine yayarak yapın.

ÇOCUKLARINIZLA ZAMAN GEÇİRİN

Yarıyıl tatili boyunca çocuklarınızla birlikte zaman geçirmeye özen gösterin. Çocukları sinemaya götürün, onlarla oyunlar oynayın,  akraba ziyaretleri yapın, onların sosyalleşmesini sağlayın. Siz de çocuklarınızla birlikte sosyalleşin. Ailesiyle verimli zaman geçiren öğrencilerin, okulda daha başarılı olduklarını unutmayın.

KÜÇÜK SORUMLULUKLAR VERİN

Ev içinde onlara küçük görevler verin. Tatil süresi boyunca evde çocuklarınızla geçirdiğiniz süreyi iyi değerlendirin. Tatil döneminde onlarla birlikte odalarını düzenleyin ve bunu yaparken onlara yapabilecekleri oyun tadında işler verin. Bu durum hem çocuğunuzla iletişiminizi artıracak hem de çocuğunuzun öz güven kazanmasını sağlayacak.

EĞLENCELİ VE GELİŞTİRİCİ PROGRAMLAR SEÇİN

Çocukların televizyon izleme ve bilgisayarla oyun oynama saatleri mutlaka belirlenmelidir. Elektronik aletlerle oyunlar ve televizyon izleme tamamen engellenemeyeceğinden çocukla beraber bir programlama yapılarak planlanmalı, çocukları geliştirecek eğlendirecek programlar seçilmelidir.”

BİRLİKTE OYUN OYNAYIN


Tatilin öğrenciler için bir oyun ve dinlenme süresi olduğunu unutmayın.  Çocuğunuz hem arkadaşlarıyla hem de sizinle oyun oynamak ister.

DÜŞÜK NOTLAR İÇİN ONU SUÇLAMAYIN

 “İstenmese de karnede zayıf notlar olabilir. Tatil döneminde çocukları suçlamak yerine neden başarısız olduklarına yönelik araştırma yapılmalı, nedenler ortaya çıkarılmalı, olanak var ise destek alınmalıdır.”

OKUMA SAATİ DÜZENLEYİN

Çocuklar aileyi model alarak öğrenir. Okuma zevkini aşılamak ve geliştirmek açısından aile bu zamanı bir ritüel haline dönüştürülmelidir. Sürekli ders kitabı okumaktan sıkılan çocuklar için özellikle eğlenceli kitap ve dergiler seçilerek okuma bir alışkanlık haline getirilmelidir.

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray Zalgiris’i ağırlıyor

SONRAKİ HABER

Yerel yönetimlerin sadece yüzde 1\'i kadın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...