30 Ocak 2014 22:42

Galatasaray Zalgiris’i ağırlıyor

Euroleague’e mücadele ve oyun anlamında kötü başlamasa da üç mağlubiyet alan, geçen hafta ise deplasmanda aldığı Bayern Münih galibiyeti ile umut tazeleyen Galatasaray Liv Hospital, grupta henüz galibiyeti bulunmayan Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak.

Galatasaray Zalgiris’i ağırlıyor
Paylaş

Euroleague’de mücadele ve oyun anlamında kötü başlamasa da üç mağlubiyet alan, geçen hafta ise deplasmanda aldığı Bayern Münih galibiyeti ile umut tazeleyen Galatasaray Liv Hospital, grupta henüz galibiyeti bulunmayan Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak.

Euroleague normal sezonunu beş galibiyet beş mağlubiyet ile geçen ve B Grubu’nu Real Madrid ile Milano’nun arkasında üçüncü sırada tamamlayan Zalgiris, Top 16’da galibiyet ile tanışamadı. Koçluğunu Litvanya’nın önemli eski basketbolcularından, ülkemizde de forma giymiş Saulius Stombergas’ın yaptığı Zalgiris Kaunas, geçen hafta Kuban deplasmanında galibiyete yaklaşsa da maçın son çeyreğinde yakaladığı avantajı koruyamamıştı. Bayern ve CSKA’ya farklı mağlup olan Zalgiris Kaunas, kendi evinde de Maccabi’ye boyun eğmişti.
Grupta havlu atma noktasına gelen Zalgiris’in, en önemli silahı Justin Dentmon. Bu sene Euroleague’in en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan Dentmon, normal sezonda en çok üçlük deneyen ve isabet bulan oyuncu konumundaydı. Yüzde 53 ile üçlük isabeti bulan Dentmon’ın, Top 16’daki yüzdesi ise düşüş içerisinde. Dentmon aynı zamanda 17 top kaybı ile Top 16’da, en çok top kaybeden oyuncu durumunda.

Kaunas’ın bir diğer önemli ismi ise Litvanyalı uzun Paulius Jankunas. Normal sezonun en iyi ribaund çeken oyuncularından birisi olan Jankunas, Top 16’da da Dentmon’ın skor anlamında en önemli yardımcılarından biri. Tecrübeli Litvanyalı oyuncuları ile Euroleague’de mücadele eden Zalgiris Kaunas’ın kadrosunda Sarunas Jasikevicius, Ksistof Lavrinovic ve Robertas Javtokas gibi isimler bulunuyor.

Kendi evinde taraftarının da desteği ile grupta ikinci galibiyetini almak isteyen Ergin Ataman’ın öğrencileri, saha içerisinde Carlos Arroyo’nun liderliğinde taraftarına galibiyet hediye etmek istiyor.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 20:00’de başlayacak.

EFES’İN İŞİ ZOR

Galatasaray gibi grupta ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta alan Anadolu Efes de bu akşam deplasmanda İspanya temsilcisi Laboral Kutxa ile karşılaşacak. Vitoria kentindeki Fernando Buesa Arena’da oynanacak karşılaşma 21.45’te başlayacak.

Top 16 turunun dördüncü haftasında EA7 Emporio Armani’yi İstanbul’da kolay kolay unutulmayacak Zoran Planicic’in son saniyedeki mucizevi basketiyle 61-60 yenen Anadolu Efes, grupta bir galibiyet ve üç mağlubiyetle, averajla sekizinci ve son sırada bulunuyor. Son iki sezonun şampiyonu  Olympiakos’a evinde 89-70 mağlup olan Laboral Kutxa ise bir galibiyet ve üç mağlubiyet ve averajla altıncı sırada yer alıyor.

Anadolu Efes Başantrenörü Vaggelis Aggelou, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında karşılaşma ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Top 16’nın beşinci haftasında karşılaşacağımız Laboral Kutxa, Avrupa Ligi’ne her yıl katılan ve İspanya basketbolunun önemli takımlardan biri. Bu karşılaşmayı kazanmak istiyorsak oyunun ritmini mutlaka kontrol altında tutmalıyız. Çünkü rakip takımı analiz ettiğinizde kazandıkları ve kaybettikleri maçlardaki en büyük farkın tempoları olduğunu görüyoruz. Çok dikkatli olmalıyız, tempoyu yakalamalarına izin vermemeliyiz ve son maçlardaki yükselen ivmemizi sürdürmeliyiz.” (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Resmen Cinsiyetçilik!

SONRAKİ HABER

Yarıyıl tatili için ebeveynlere tavsiyeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...