30 Ocak 2014 19:17

Aygün davasında bilirkişi raporu: Bilmiyoruz

Cem Aygün'ün polis F.Y. tarafından 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülmesine ilişkin hazırlanan 'bilirkişi raporu' açıklandı. Geç yapılması eleştiri konusu olan keşifin ardından hazırlanan raporda, Aygün'ün nasıl öldürüldüğü tam olarak tanımlanamıyor.

Aygün davasında bilirkişi raporu: Bilmiyoruz
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara

Cem Aygün'ün polis F.Y. tarafından “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülmesine ilişkin hazırlanan "bilirkişi raporu" açıklandı. Geç yapılması eleştiri konusu olan keşifin ardından hazırlanan raporda, Aygün'ün nasıl öldürüldüğü tam olarak tanımlanamıyor. Buna neden ise sanık polis F.Y.'nin keşif sırasında "hiç bir şey hatırlamıyorum" demesi. Avukat Murat Yılmaz, "Öyle de olabilir, böyle de olabilir" şeklindeki raporun sanık polisi akladığı görüşünde.

Keçiören'de  30 Ağustos 2012 günü polisler F.Y ile O.H, 24 yaşındaki Cem Aygün'e kimlik kontrolü yapmak istemiş, panikle kaçan Aygün F.Y'nin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirmişti. Tutuksuz yargılanan F.Y'nin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasının 7. duruşması bugün görüldü. Duruşmaya Aygün ailesi ile insan hakları örgütlerinden temsilciler katıldı. Mahkeme heyeti Aygün ailesinin avukatlarına bilirkişi raporunun geldiğini bildirdi. Avukatlar raporu incelemek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere süre istedi. Mahkeme Başkanı duruşmayı 6 Mart 2014 tarihine erteledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU AİLE İÇİN UMUTTU

Çağdaş Hukukçular Derneği, MAZLUMDER ve İHD'nin yakından takip ettiği davada bugüne kadar sanık polis aleyhine hiçbir karar çıkmadı. Yapılacak keşif ve çıkan rapor ile cinayetin aydınlatılacağı yönünde beklenti doğmuştu. Ancak mahkemeye iletilen bilirkişi raporu da Aygün ailesinin umutlarını yıktı. Baba İsmet Aygün, "Biz buraya boşu boşuna geliyoruz. Biz geliyoruz ama oğlumu vuran polis adliyeye bile getirilmiyor. Adalet baştan böyleyse sonucu ne olur" diyerek tepki gösterdi.

Sanık Polis F.Y'nin geçtiğimiz Aralık ayında yapılan keşif sırasında 'hatırlamıyorum' demesi nedeniyle raporu hazırlayan Adli Tıp Uzmanı olasılıkları sıraladı. Raporda, sanığın iddia edildiği gibi merdivenlerden inen Aygün'ü yere düşerken vurmasının ne kadar düşük bir ihtimal olduğu anlatılıyor. Ama “mümkün olabilir” denilerek kesin görüş belirtilmiyor.

POLİS YALANIYLA BİLE AKLANIYOR...


Avukat Murat Yılmaz varsayım ve olasılıklar üzerinden hazırlanan raporun sanığın gerçekleri gizlemesi nedeniyle polisi akladığını ifade etti. "Yine polisi aklayan bir rapora imza atıldı" diyen Yılmaz bu konuda uzman mütalaası ile kendi bilirkişi raporlarını hazırlamak için çalışma başlatacaklarını bildirdi.


 

ÖNCEKİ HABER

Çocukları 2. kattan attılar

SONRAKİ HABER

Artan faiz de emekçiyi vuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...