30 Ocak 2014 14:57

HSYK, AKP’nin gündeminde yok

AKP, Şubat sonuna kadar Genel Kurul’da çıkması gereken yasaları belirledi.AKP’nin çalışma takviminde öncelikle yasalar arasında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) görünmüyor.

HSYK, AKP’nin gündeminde yok
Paylaş

AKP, Şubat sonuna kadar Genel Kurul’da çıkması gereken yasaları belirledi.AKP’nin çalışma takviminde öncelikle yasalar arasında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) görünmüyor.

Muhalefet partileriyle uzlaşı sağlanırsa, Şubat sonundan itibaren, Genel Kurul yerel seçimlere kadar çalışmayacak. AKP Grubu, yerel seçimlere kadar çıkması gereken öncelikli yasaları belirledi. Buna göre; Genel Kurul’da görüşmeleri devam eden ve içerisinde internet ile ilgili düzenlemenin de yer aldığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı’nın görüşmelerinin bu hafta bitirilmesi planlanıyor.

4,5 ve 6 Şubatta, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının soruşturma iznini Başbakan’a bağlayan düzenlemenin de olduğu; “Askerlik Kanun Tasarısı” Genel Kurul gündemine alınacak. Bu tarihlerde bu tasarının bitirilmesi hedefleniyor. Seçimden önce çıkması gereken bir diğer yasa ise; Afet Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören torba yasa teklifi var. Teklifin, Genel Kurul’a; 11,12 ve 13 Şubatta gelecek.

ÖYM VE DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması ile ilgili hazırlanacak yasa teklifinin de yine seçimden önce çıkarılması planlanıyor. Çalışmaları tamamlanan ve önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulacak yasa teklifinin, Anayasa Komisyonu gündeminde olan, “Demokratikleşme Paketi” ne eklenmesi planlanıyor. Bu paketin de 18,19 ve 20 Şubatta gündeme gelecek. AKP, 25, 26 ve 27 Şubat tarihlerini ise şimdilik boş bıraktı. Hükümetten acil bir tasarı gelmezse, bu tarihlerde bazı uluslararası sözleşmelerin getirilmesi öngörülüyor. AKP’nin takviminde “HSYK” görünmüyor.

CHP: BİZE ÖNERİ GELMEDİ

Diğer yandan Mecliste basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi gazetecilerin sorularını yanıtladı. HSYK konusunda bir soru üzerine Hamzaçebi, “Hayır, Sayın Meclis Başkanı'nın bir gazeteciye vermiş olduğu o demeçten sonra kendisinden bize ulaşan herhangi bir öneri olmadı” dedi. “Uzlaşma Komisyonu kurulması konusunda iktidardan herhangi bir öneri gelmedi mi?​” sorusuna da Hamzaçebi, “Hayır gelmedi” yanıtını verdi.Yeniden yargılama konusunda hazırladıkları kanun teklifini 9 Ocak 2014 tarihinde TBMM Başkanlığına sunduklarını hatırlatan Hamzaçebi, “Tam 3 haftadır TBMM’de beklemektedir” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İMO’da böcek bulundu

SONRAKİ HABER

Ankara Emniyeti\'nde 500 polisin daha görev yeri değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...