11 Haziran 2011 08:33

‘Orada Hayat Var’

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Dikmen Barınma Bürosu ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) tarafından hazırlanan ve Dikmen Vadisi halkının kentsel dönüşüme karşı verdiği mücadeleyi yansıtan “Orada Hayat Var” isimli fotoğraf sergisi Sakarya Caddesi’nde açıldı.Serginin açılışına Dikmen halkı

‘Orada Hayat Var’
Paylaş

Serginin açılışına Dikmen halkının yanı sıra fotoğraf sanatçıları katıldı. Açılışta konuşan AFSAD Eğitmeni Mehmet Özer, Dikmen Vadisi halkının yoktan var ettikleri evlerinin başlarına yıkılmak istenmesine karşı mücadele verdiklerini belirterek, hazırladıkları projenin 8 ay sürdüğünü, kendilerinin projelerinin sona erdiğini ancak vadi halkının mücadelesinin devam ettiğini kaydetti. Özer’in konuşmasının ardından Dikmen Barınma Hakkı Bürosu adına konuşan Tarık Çalışkan ise 6 yıldır kentsel dönüşüme karşı mücadele ettiklerini, mücadelelerinin yılmadan devam edeceğini kaydetti.

Çalışmaya fotoğrafları ile katılan Nail Yollu ise, projenin başladığı ilk günden bittiği güne kadar vadi halkının yanında olduklarının onların düğünlerine, acı günlerine ve komün yaşamlarına dahil olduklarını belirterek, “Fotoğraflarımız ile onların yaşamlarını yansıtmaya çalıştık. Fotoğraflarımız ile devletin insanların barınma hakkını nasıl yok etmeye çalıştığını gözler önüne sermeye çalıştık” dedi. Halkın merakla yoğun ilgi gösterdiği sergi yarın saat 18.00’e kadar Sakarya Caddesi’nde açık olacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

324. haftada adalet arayışı devam ediyor

SONRAKİ HABER

‘Evren’le başlasın, Evren’le bitmesin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...