30 Ocak 2014 06:00

Sendikalarda örgütlenmek zorundayız

Merhaba evrensel okurları ve işçi arkadaşlarım. Denizli’de üretim yapan Zorlu Tekstil’de sendikaya üye olduğum için 27 Ocak 2014’te işten çıkarıldım ben de daha önce çıkarılan arkadaşlarım gibi.

Sendikalarda örgütlenmek zorundayız
Paylaş

Hatice İÇÖZ

Merhaba evrensel okurları ve işçi arkadaşlarım. Denizli’de üretim yapan Zorlu Tekstil’de sendikaya üye olduğum için 27 Ocak 2014’te işten çıkarıldım ben de daha önce çıkarılan arkadaşlarım gibi. Benim asıl işten çıkarılma sebebim geçtiğimiz cumartesi günü işyerimizde bir toplantı yapıldı ve bu toplantıda “İş azlığı var, ülkenin gidişatı kötü o yüzden kendi isteğinizle işten çıkın” dendi. Ben de söz aldım. Yöneticilerimizin anlattığı gibi iş azlığının olmadığını iş azlığı varsa eğer bu fabrikada neden yeni yeni makineler kuruluyor, neden yeni işçiler alınıyor diye sordum. Aldığım cevap ise “Sen provokatörsün, olayı saptırıyorsun” oldu.
Fakat arkadaşlarım beni alkışlarıyla destekleyince içime bir umut doğdu. Yöneticilerimiz beni jandarmaya ihbar edeceklerini ve beni araştırtacakları tehdidinde bulundular ama arkadaşlarımın desteğini görünce umursamadım bile. Pazartesi günü işe başladım ve paydosa on dakika kala ustabaşları koyun seçer gibi bizleri bir odada topladılar ve işimize son verildiğini açıkladılar. Hiçbir açıklama yapılmadı bize işten çıkarılan arkadaşlarla birlikte kapı önünde direnen arkadaşlarımızın yanında soluğu aldık ve biz de onlar gibi mücadelemizi fabrika içinde değil ama dışında devam ettireceğiz.
Hükümet yetkilileri sendikaya üye olmayı kolaylaştırdık artık isteyen istediği sendikaya üye olacak diyorlar gelin görün ki biz sendikaya üye olduk işten çıkarıldı. Bu kadar basit olmamalı yasayı çıkarıyorsanız yanımızda yer alın. Biz sendikaya çocuklarımızın geleceği ve kendi geleceğimiz için insanca yaşamak için üye olduk ama buna bile izin vermediler. Kimileri ayakkabı kutularıyla paraları götürüyor biz ise kapı önüne konuluyoruz. Paraları götürenlere nerdeyse madalya verecekler bizi provokatörlükle suçluyorlar. Burada da gördük ki bizim bizden başka dostumuz yok mücadele etmek zorundayız sendikalarda örgütlenmek zorundayız. Yoksa kölece yaşamaya devam edeceğiz. Denizli Zorlu Tekstil’den direnen tüm arkadaşlara selam olsun zafer bizim olacak para babalarına karşı.

*İşten atılan Zorlu Tekstil işçisi, Denizli

ÖNCEKİ HABER

Kumport liman işçileri: Sendika yoksa yolsuzluk var

SONRAKİ HABER

Jermaine Jones Beşiktaş\'la anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...