11 Haziran 2011 08:13

İsveç Sol Parti’den Bloka destek

İsveç Sol Parti Dış Politika Sözcüsü Hans Linde Türkiye’e Pazar günü yapılacak seçimlerde aralarında sosyalistlerin bulunduğu Barış, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun Türk ve Kürt Halklarının sorunlarına çözüm getirecek tek alternatif olduğunu söyledi.Sol Parti Pazar günü yap

İsveç Sol Parti’den Bloka destek
Paylaş
Murat Kuseyri

İsveç Sol Parti Dış Politika Sözcüsü Hans Linde Türkiye’e Pazar günü yapılacak seçimlerde aralarında sosyalistlerin bulunduğu Barış, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun Türk ve Kürt Halklarının sorunlarına çözüm getirecek tek alternatif olduğunu söyledi.

Sol Parti Pazar günü yapılacak seçimlere gözlemci sıfatıyla üçü mlletvekili, 17 yöneticisini Pazar günü yapılacak seçimlere gözlemci olarak katılmaları için Türkiye ve Kürdistan’a yolluyor. Hans Linde Dıyarbakır, Milletvekilleri Jacop Johnsson ile Amineh Kakabevah İstanbul’da Blok adayları ile görüşmelerde bulunacaklar.

Kürdistan’a hareket etmeden önce konu ile ilgili sorunlarımızı yanıtlayan Sol Parti Dış Politika sözcüsü Hans Linde AKP Hükümetinin Kürt sorunu ve emekçilere yönelik tutumlarının kaygı verici boyutlara ulaştığını belirti. Türkiye’de demokratik seçimlerin yapılmasının önündeki en büyük engellerden birinin % 10 barajı olduğunu söyledi. Bu ay içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı bir görüşmede baraj ile ilgili sorularına tatmin edici cevap alamadığını belirten Linde AKP’nin seçimdeki milliyetçi söylemlerini kaygı bulucu bulduklarını ifade etti. Recep Tayyip Erdoğan’ın milliyetçi ve ırkçı söylemlerle milliyetçi ve ırkçı kesimlerin oylarını alarak MHP’yi barajın altına çekmeyi amaçladığını belirtti.

Seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmadığını belirten Linde bunun nedenleri olarak % 10 barajı, vetolar, ÖDP’nin seçimlere katılmasının engellenmesini, Blok'a yönelik saldırıları ve Kürdistan’da binlerce kişinin tutuklanmasını gösterdi. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra Kürt politikacılara yönelik bir saldırı vetutuklama furyası başlatıldığını belirten Linde aynı şeylerin Pazar günü yapılacak seçimlerden sonra yaşanabileceği uyarısında bulundu.

AKP ve diğer partilerin Kürt sorununu çözmeye niyetleri olmadığını vurgulayan Linde Mecliste güçlü olarak temsil edilecek Emek,Demokrasi  ve Özgürlük Blokunun Kürt sorunu ile emekçilerin sorunlarını gündeme getireceklerine olan inancını dile getirdi. Blogun içinde Sosyalist Partilerin ve Süryani halklının temsilcilerinin bulunmalarının önemine dikkati çeken Linde Blogun Türkiye halkları ve emekçileri için bir umut olduğunu ve Parti olarak Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokuyla ilişkilerini daha da geliştireceklerini ifade etti. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 yılda 6600 yeni milyoner

SONRAKİ HABER

324. haftada adalet arayışı devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa