28 Ocak 2014 22:07

Koray: Kültür Bakanlığı korsana bandrol veriyor

Rock müziğinin ‘Baba’ lakaplı yaşayan efsanesi Erkin Koray, son yıllarda sahte albümlerin piyasayı doldurduğunu söyledi, “Bu albümlerin bazıları nasıl oluyorsa, üstlerinde Kültür Bakanlığından alınan bandrollerle satılıyor” dedi.

Koray: Kültür Bakanlığı korsana bandrol veriyor
Paylaş

Rock müziğinin ‘Baba’ lakaplı yaşayan efsanesi Erkin Koray, son yıllarda sahte albümlerin piyasayı doldurduğunu söyledi, “Bu albümlerin bazıları nasıl oluyorsa, üstlerinde Kültür Bakanlığından alınan bandrollerle satılıyor” dedi.

Erkin Koray, geçmiş yıllarda çıkardığı albümlerin dış görünüşlerinin birebir kopyalanarak piyasaya yeniden sürüldüğünü ve marketlerde satıldığını söyledi. Piyasada olan bütün CD ve plakların hepsinin ruhsatsız, izinsiz ve sahte olduğunu belirten Koray, “10 yıl boyunca mahkemelerde bunun mücadelesini verdim ve ilgili tüm plak şirketlerinin eser işletme belgelerini iptal ettirdim ama yine de benim albümlerimi çıkarmaya devam ediyorlar. Hepsi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

Para kaybetmeyi önemsemediğini ancak vatandaşın kandırılmasına, vatandaşa kalitesiz müzik dinletilmesine karşı olduğunu belirten Türk Rock müziğinin efsanesi Koray, şunları söyledi:
‘Ayrıca, albümlerin dış görünüşleri benim çıkarttıklarımla aynı ama içeriği farklı. Hatta bazılarına enstrüman ilaveleri bile yapılmış. Böyle bir şey olamaz. Bırakın benim şahsıma, bu artık vatandaşa karşı yapılmış büyük bir terbiyesizlik ve saygısızlık. 1971 yılında çıkmış bir plağım var, adı: Elektronik Türküler. O plağın yenisi güya şimdi yeniden piyasaya sürülmüş, ama plağın dış görünüşü tamamen aynı olmasına rağmen içindeki şarkılar değişik. Örneğin, benim 1976 yılında okuduğum Arapsaçı adlı parça 1971’de çıkardığım bu plağın içine konmuş. Olur mu? Olmaz ama bu insanlar yapmış. ‘El insaf’ diyorum artık. Kapak aynı, içindeki yazılar aynı ama şarkılar farklı. Vatandaşı kandırmaya ne hakkınız var? Vatandaşa kalitesiz müzik dinletmeye ne hakkınız var? Vatandaşlarımızın bu konuda artık çok dikkatli olması lazım. Bunları çıkaranlar benim cebimden çalıyor, çalsın. Bu benim sorunum. Bir şekilde hallederim veya etmem. Ama vatandaşa kalitesiz, sahte müzik dinletilmesi, bu olmaz. Benim esas derdim bu. Öyle ki, bu piyasada dolaşan albümlere bakıyorum, şarkının içine tef, darbuka eklemesi yapmışlar. ‘Öyle Bir Geçer Zaman’ adlı ağır ve duygulu bir esere dümbelek, tef. Bunlar şarkıyı öldürüyor. Hem, neye göre bu eklemeleri yapıyorsunuz ki siz? Ben tef, darbuka eklemeyi bilmemiş miyim? Terbiyesizlere bakın.’ (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aklımızda hocam aklımızda

SONRAKİ HABER

Kayseri’de ‘Çıra muhabbetleri’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...