28 Ocak 2014 17:59

Dikili'de HDP aday tanıtımına ırkçı saldırı

Bugün Dikili'de gerçekleşen ve HDP İzmir İl yöneticilerinin de katıldığı aday tanıtım mitingine ırkçı bir saldırı gerçekleştirildi.

Dikili\'de HDP aday tanıtımına ırkçı saldırı
Paylaş

Bugün Dikili'de gerçekleşen ve HDP İzmir İl yöneticilerinin de katıldığı aday tanıtım mitingine ırkçı bir saldırı gerçekleştirildi.

Atatürk Meydanında aday tanıtımının yapıldığı sırada, MHP’nin büro açılışı yapıldığı bilgisi alındı. Meydana yakın bir alanda toplanmaya başlayan az sayıda ırkçı grup sloganlar atarak HDP'lileri taciz etmeye başladı. HDP'liler miting boyunca provokasyona gelmeyerek mitinglerini yapmaya devam ettiler. Mitingin dağıldığı sırada ırkçı grup HDP’lilere pet şişe, taş ve sopalarla saldırı gerçekleştirirken alanda bulunan çevik kuvveti polislerinin de olaya müdahale etmemeleri dikkat çekti.

Ayrıca saldırıda bulunan grubun, “Kürtler buraya kadar geldiler buradan sonrası deniz, onları denize dökeceğiz” demesi de dikkat çekti. Saldırı sırasında MHP Belediye Başkan Adayı Halis Devecioğlu’nun da orada olduğu bildirildi. Saldırı sonucu yaralanan HDP Dikili Belediye Meclis üyesi adayı Mehmet Aktan'ın hastaneye kaldırıldığı, kafasına darbe aldığı, durumunun iyi olduğu bilgisi verildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz HDP Dikili Belediye Başkan Adayı Semra Uzunok, kendisinin Dikilili olduğunu söyleyerek, “Biz barış ve kardeşlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kimse kardeşlik ve barış çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarımıza engel olamaz” dedi.

HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur da emniyet görevlilerine defalarca önlem almaları konusunda çağrıda bulunduklarını ifade ederek, “Sözüm ona araya girmek için miting alanına geldiler ama faşist gruba daha fazla cesaret vermekten başka bir şey yapmadılar. Bütün bu saldırılar olurken polis izledi. Ayrıca Dikili MHP İlçe Başkanı da oradaydı. Bütün olayları o yönetti. Olay bir MHP-polis organizasyonudur” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Mansur Yavaş: Komünizm insanlara fuhuş veriyor

SONRAKİ HABER

Tahkim kurulundan, Kasımpaşa - Beşiktaş maçının tekrarına onay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...