27 Ocak 2014 18:52

‘Yandaş zengin yoksul icralık’

Depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yaraları sarılamayan Ercişli depremzedeler “Bize en büyük depremi devlet ve AKP hükümeti yaşattı” diyor. Depremzedeler hükümete öfkeli.

‘Yandaş zengin yoksul icralık’
Paylaş

Depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yaraları sarılamayan Ercişli depremzedeler “Bize en büyük depremi devlet ve AKP hükümeti yaşattı” diyor. Depremzedeler hükümete öfkeli.

2011’de Rize’de meydana gelen sel felaketinin ardından kentin ‘afet bölgesi’ ilan edildiğini hatırlatan Raif Akdağ isimli Ercişli, “Daha ağır bir felaket yaşayan Van ve Erciş’e böyle yaklaşılmadı. 3 bine yakın insan hayatını kaybetti ancak ‘afet bölgesi’ ilan edilmemesi için ölü sayısı devlet tarafından gizlendi” dedi. Alt yapı, yol ve okul sorununun ciddi boyutlarda olduğunu söyleyen Akdağ, “Başbakan buraya geldiğinde Erciş’in afet bölgesi ilan edilmemesini ‘Burası afet bölgesi ilan edilirse 5 yıl boyunca çivi bile çakamazsınız’ diyerek açıkladı. Depremin ardından 3 yıl geçti Başbakan buraya neden çivi çakamadı. Çaktı da bizim mi haberimiz mi olmadı” diye sordu.

‘DEVLET TİCARET YAPTI’


Devletin Van’da yaşanan mağduriyeti ticarete çevirdiğini söyleyen Maşallah Durmaz ise “Bir dünya bağış ve yardım aktı. Ama AKP yaptığı konutları bize çok pahalıya sattı” dedi.
Van milletvekillerine tepki gösteren Erkan Demir ise “Vekiller sadece kendi maaşlarının vekili oldu. Erciş’in haline bakın, bizler bu yaşamı hak ediyor muyuz? Halen depremin enkazları etrafta. Yandaşlar zengin oldu, yoksullar konteynerlerde ve TOKİ’de ortak gider parası ödeyemedikleri için icraya mahkum oldu. Bu hak mı, bu Müslümanlık mı, bu adalet mi” şeklinde konuştu.

‘HAKKIMIZ ÇETELERE GİTTİ’


Depremzedelerin sorunlarının görmezden gelindiğini ve bağışların Suriye’deki cihatçı çetelere aktarıldığını iddia eden Adem Taş isimli depremzede ise “AKP’nin yanında bizim Suriye’deki çeteler kadar değerimiz yok. Çetelere bir dünya silah mühimmat ve gıda aktarılırken, burada çocuklar kış soğuğunda konteynerlerde yaşıyor” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Daha ne kadar zulmedeceksiniz?

SONRAKİ HABER

Bilgen Yenimahalle teleferik projesini eleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa