27 Ocak 2014 18:49

Daha ne kadar zulmedeceksiniz?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Roboskî’de katledilenlerden Nadir Alma’nın ailesine, 2003 yılında ‘kaçakçılık’ yaptıkları gerekçesiyle verilen 8 bin 403 TL’lik para cezası tebligatını TBMM gündemine taşıdı.

Daha ne kadar  zulmedeceksiniz?
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Roboskî’de katledilenlerden Nadir Alma’nın ailesine, 2003 yılında ‘kaçakçılık’ yaptıkları gerekçesiyle verilen 8 bin 403 TL’lik para cezası tebligatını TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Tanrıkulu, Başbakana, “Nadir Alma’nın ailesine yapılan tebligat, ailelerin başlattıkları hukuk mücadelesini korkutma, yıldırma yöntemi midir” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakandan şu soruların yanıtını istedi:

* Para cezası tebligatları ve öldürülen vatandaşlarımızın annelerine gönderilen savcılık celpleri, Roboskîli ailelerin AİHM’ye başvurma kararı almalarına duyulan öfkeden mi kaynaklanmaktadır?

* Haziran 2009’da Nadir Alma hâlâ hayattayken neden para cezası tebliğ edilmemiştir? Vatandaşımızın katledilmesinden neden yaklaşık 2 yıl sonra, üstelik ailesine tebligat yapılmıştır?

* 2 yıldır hayatta olmayan bir kişi ile ilgili olarak ailesine müeyyide tebligatı yapılması bir hukuk skandalı değil midir? Hukuk skandalının sorumluları kimlerdir?

* Roboskîli aileler katliamın sorumlularının adalet önünde hesap vermeleri için başlattıkları insani mücadeleden vazgeçmeleri için daha ne kadar göz korkutma ve yıldırma yöntemlerine maruz kalacaklardır?

* Hayatta olmayan bir vatandaşımıza verilmiş bir cezanın ailesine tebliğ edilmesi ile amaçlanan, para cezası tebligatı değil aileler üzerinde Roboskî Katliamı’nın sorumlularının er ya da geç adalet önünde hesap vermeleri için başlattıkları hukuk mücadelesini korkutma, yıldırma yöntemleriyle engellemek midir?

* Ayrıca, 28 Mayıs 2013 tarihinde de Uludere Başsavcılığı tarafından Nadir Alma’nın annesi Zilfo Alma’nın şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı iddiası doğru mudur? Zilfo Alma hangi yasal gerekçe ile şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmıştır? (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan gitse de süreç devam eder

SONRAKİ HABER

‘Yandaş zengin yoksul icralık’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...