11 Haziran 2011 06:37

Gençlerin 3 günlük oturma eylemi sona erdi

Taksim Meydanı’nda işsizlik ve Yükseköğretim Kurumuna (YÖK) karşı üç gün önce öğrenciler tarafından başlatılan oturma eylemi Galatasaray’a yapılan protesto yürüyüşü ile sona erdi. Grup, yürüyüş sırasında ‘İşsiz gençlik, geleceği alacak’, ‘Gençler işsizliğe

Gençlerin 3 günlük oturma eylemi sona erdi
Paylaş

İstanbul Taksim Meydanı’nda 53 saat süren oturma eylemi düzenleyen öğrenciler, Galatasaray’da basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan ve ‘Laz Marx Emice’ karakteri ile bilinen Haldun Açıksözlü, 12 Haziran sonrası YÖK’ün kaldırılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Hopa’da yapılan ortada. Daha ben size ne diyeyim uşaklar. Böyle bir araya gelmişsiniz üç gündür, direniyorsunuz. Şöyle Taksim Meydanı’nı Tahrir Meydanı etseydiniz ya, benim de çok hoşuma giderdi. Böyle kasetle, uçkurla milleti kandırmaya çalışıyorlar. Herkesi cezaevlerine atıyorlar. Ama şunu da biliyoruz ki, artık bu kapitalizm kimseyi kaldıramayacak.”

Basın açıklamasını okuyan Işıl Kurt ise, işsizliğin tüm dünyada arttığını belirterek, “Oturma eylemimiz sırasında, yüzlerce insan alanımıza geldi. Bizimle birlikte oturdu, işsizliğe karşı tepkilerini gösterdi. Her milletten onlarca insan, hazırladığımız boş dövizlere taleplerini yazdı. Öylece yürüyüp geçenler eylemi öğrendiler, sonra eylemin kendisi oldular. Burada işaret edilen sorunlara karşı destekçi değil, birebir öznesi oldular. Gençler YÖK’ün bilimsel eğitim değil, sermayeye hizmet ettiğinin çok farkında. İşsizliğe karşı mücadele etmeye çok kararlı. Artık gençliğin sesi Taksim’de daha gür çıkacak” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Taksim’de Hopa protestosu

SONRAKİ HABER

BEDAŞ’taki işçi kıyımına protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...