11 Haziran 2011 06:27

Taksim’de Hopa protestosu

Derelerin Kardeşliği Platformu, Munzur Koruma Platformu gibi birçok sivil toplum örgütü, dün düzenlediği yürüyüşle Hopa’da yaşanan polis şiddetini ve tutuklamaları protesto etti.Aralarında Derelerin Kardeşliği Platformu, Munzur Koruma Platformu gibi birçok sivil toplum örgütünün bulunduğu kuruluşlar

Taksim’de Hopa protestosu
Paylaş

Aralarında Derelerin Kardeşliği Platformu, Munzur Koruma Platformu gibi birçok sivil toplum örgütünün bulunduğu kuruluşlar tarafından, Hopa’daki olaylar ve sonrasında yaşananlara ilişkin Taksim’de yürüyüş düzenlendi. Galatasaray Meydanı’nda biraya gelerek “Karadeniz suyuna, çayına, çocuklarına sahip çık” pankartını açan yüzlerce kişi, ellerindeki “Su haktır satılamaz” pankartları ve polis müdahalesi sonrası yaşamını yitiren Emekli Öğretmen Metin Lokumcu’nun fotoğraflarını taşıyarak Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. “Metin Hoca onurumuzdur” , “Hopalı eşkıyalar onurumuzdur”, “Hepimiz Hopalı hepimiz eşkıyayız “ ve “Dereler akacak Metin Hoca yaşayacak” sloganlarını atarak yürüyüşe devam eden yüzlerce kişi, üzerinde “Metin ol Karadeniz” yazılı olan dev Metin Lokumcu posterini açtı. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın da destek verdiği yürüyüş çalınan tulumlar eşliğinde Taksim Meydanı’na ulaştı.

Yürüyüşün ardından grup adına Hopa’da yaşanan olayların ardından gözaltına alınan İbrahim Aksu’nun kardeşi Reyhan Aksu, basın açıklaması yaptı. Karadeniz Bölgesi’nde oluşan dayanışma ve direnç ruhunun en önemli merkezlerinden birisinin Hopa olduğunu, Hopa’da ise “Su haktır satılamaz” pankartını açarak protesto gösterisi yapanların ise polis şiddeti ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Yaşanan olayların ardından 12 kişinin tutuklandığını kaydeden Aksu, ilçede halen 12 Eylül dönemini aratmayacak polis ablukasının devam ettiğini kaydetti. Hopa’da yaşanan olayların sorumlusunun halkın söz söylemesine tahammül edemeyen Başbakan Erdoğan olduğunu belirten Aksu, “Başbakan Erdoğan, demokratik bir halkın kullanılmasında bir terör örgütü yaratma gayreti içerisinde olmuştur. Burada bir terörden bahsedilecekse eğer, o da polisin Hopa’da halkına uyguladığı terördür” dedi. Aksu, tüm halkı “Derelerin çığlığını ölüm, tutuklama ve polis ablukasıyla bastırmaya çalışanlara karşı mücadeleye davet ediyoruz” diyerek duyarlılığa çağırdı. Aksu, “Hopa’da OHAL kaldırılsın. Gözlatı terörüne son verilsin, Başbakan Erdoğan Hopa halkından ve kişilik haklarını çiğnediği Dilşat Aktaş’tan özür dilesin” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arılar kara yolunu istila etti

SONRAKİ HABER

Gençlerin 3 günlük oturma eylemi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...