26 Ocak 2014 17:42

Gülsuyu'na değil, çetelere barikat

Gülsuyu ve Gülensu halkı mahallelerinde gerçekleşen çete saldırılarını protesto ederek, tüm çetecilerin yakalanarak yargılanmasını ve mahallelerinde bulunan "saldırıları görmezden gelen" polis ablukasının son bulmasını talep etti.

Gülsuyu\'na değil, çetelere barikat
Paylaş

Gülsuyu ve Gülensu halkı mahallelerinde gerçekleşen çete saldırılarını protesto ederek, tüm çetecilerin yakalanarak yargılanmasını ve mahallelerinde bulunan "saldırıları görmezden gelen" polis ablukasının son bulmasını talep etti.

İstanbul'un Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri sakinleri, 2013 Mayıs'ından beri mahallelerinde devam eden çete saldırılarını Maltepe Meydanı'nda yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Açıklamaya çok sayıda mahallelinin yanı sıra Gülsuyu ve Gülensu Yaşam Merkezi, Gülsuyu Gülensu Mahalle Meclisi, Gülsuyu ve Gülensu Güzelleştirme Derneği, İstanbul Anadolu yakasında bulunan mahalle forumları ile HDP, Alınteri ve Partizan da destek verdi. Mahallerinde bir araya gelip Maltepe Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştiren yurttaşlar, "Yaşam alanlarımızı savunuyoruz" ve "Çetelere karşı mücadelede Gülsuyu halkı yalnız değildir" pankartlarını açtı. "Çeteler vuruyor, devlet koruyor", "Yıkımlara hayır" ve "AKP'nin elleri hepimizin cebinde" dövizlerinin açıldığı açıklamada, bir yurttaşın üzerinde "Rüşvetçi hırsız Tayyip" yazılı ayakkabı kutusunu taşıması dikkat çekti. Sık sık "Çeteler halka hesap verecek", "Gülsuyuna değil, çetelere barikat" ve "Gülsuyu faşizme mezar olacak" sloganlarının atıldığı açıklamada, yurttaşlar mahallelerinde çetelerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik'i de anarak "Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür" sloganlarını attı. Öte yandan açıklamaya tekerlekli sandalyesinde katılan engelli bir yurttaş da dikkat çekti.

Açıklamada,Gülsuyu Mahallesi Muhtarı Sabri Şakar, çetelerin devlet tarafından yaratıldığını ve destek sağlandığını belirterek, mahallenin gençlerinin çete saldırısına uğradığını ve tutuklandığını vurguladı.Gençlerin neden tutuklandığını ve neden hala hapishanede olduğunu soran Şakar, çete üyelerinin elini kolunu sallayarak dolaştığını, bir an önce yakalanıp tutuklanmasını istedi.

Şakar'ın ardından söz alan Gülsuyu ve Gülensu Yaşam Merkezi'nden Yücel Demir ise "Çete artıkları hakkında suç duyurusunda bulunulmasına rağmen yakalanmadı, temizlenmedi" diye konuştu. Devletin Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde yaşananları suç örgütlerinin çatışması şeklinde yansıtmasını eleştiren Demir, çetelere geçit vermeyeceklerini belirtti.

'EMNİYET ÇETECİLERE KAYITSIZ KALIYOR'

Gülsuyu Gülensu Mahalle Meclisi adına basın açıklamasını gerçekleştiren Enver Delibaş de, Mayıs ayından bu yana çetelerin halk üzerindeki baskılarının devam ettiğini belirterek, bu süre içerisinde çetelerin halka baskı yaparak, mahallede fuhuş, uyuşturucu, haraç ve ajanlaştırma faaliyetlerine giriştiğini ve halkın tepkisiyle karşılaştıkları sırada çetelerin halka saldırarak en son Gökhan Aktaş'ı yaralayarak Hasan Ferit Gedik'i katlettiklerini hatırlattı. Emniyet ve İçişleri Bakanlığı'nın çete saldırıları karşısında kayıtsız kaldıklarını ve çeteler yerine mahallelerinde çetelere tepki gösterenlere yönelik gözaltı ve tutuklamaların yapıldığını dile getiren Delibaş, "Fakat çeteciler polis ablukası altında olan mahallemizde, buna rağmen saldırılarına hiç ara vermediler. Polis tüm bu saldırıları görmezden gelerek, kendisinden koruma isteyen çete üyelerinin ifadesine başvurarak, aldığı ifadeler doğrultusunda mahalle halkı yaşanan şiddetin sorumlusuymuş gibi yargılanmaktadır. Çetelere karşı mücadele ettikleri on kişinin üstünde devrimci cezaevindedir" diye konuştu.

Gülsuyu ve Gülensu Mahalle Meclisi olarak taleplerini açıklayan Delibaş, "Tüm çeteciler tek tek yargılansın. Demokratik tepkilerini ortaya koyduğu için tutuklanan devrimciler serbest bırakılsın. Tüm çetecileri ve saldırılarını görmezden gelen polisin ablukası son bulsun. Bizler mahallemizde tezgahlanan saldırıların, devletin rantçı, rüşvetçi, faşizan politikalarının bir sonucu olduğunu biliyoruz. Buna karşı kararlılıkla mücadelemizi bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

Son olarak konuşan çete saldırılarında yaralanan Cemil Demir ise, 35 yaşında Gülsuyu'nda doğmuş, büyümüş biri olarak yozlaşmanın ve asimilasyonun hiç bu kadar acımasız olduğu bir dönem daha olmadığını belirterek, yaşanan olaylardaki faillerin yine Gülsuyu'ndan olmasının bunun en büyük kanıtı olduğunu ifade etti. 9 ay önce yaşamış olduğu bıçaklı saldırı sonrası çetelerin tutuklanmadığını ve sokaklarda rahat rahat dolaştıklarına şahit olduğunu dile getiren Demir, "Biz bu kurulan tezgahlara hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından açıklama sloganlar eşliğinde sona erdi. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP\'den AST\'a destek

SONRAKİ HABER

Sahaya 4 futbolcuyla çıktı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...