11 Haziran 2011 05:00

Oy verirken dikkat edilmesi gerekenler

Oy verirken zarfınızın ve oy pusulanızın herhangi bir yerinde kalemle veya başka bir şey ile yapılmış ufak da olsa herhangi bir işaret bulunmaması gerek. Bu durumda oyunuz geçersiz kabul edilir. Aldığınız pusulanın ön ve arka yüzünü mutlaka kontrol edin.Zarfınızın ve oy pusulanızın arkasında mutlaka mühür olması gerek

Oy verirken dikkat edilmesi gerekenler
Paylaş

Oy verirken zarfınızın ve oy pusulanızın herhangi bir yerinde kalemle veya başka bir şey ile yapılmış ufak da olsa herhangi bir işaret bulunmaması gerek. Bu durumda oyunuz geçersiz kabul edilir. Aldığınız pusulanın ön ve arka yüzünü mutlaka kontrol edin.

Zarfınızın ve oy pusulanızın arkasında mutlaka mühür olması gerekiyor. Mühürlenmemiş oy pusulası veya zarf ile oyunuzu kullanırsanız yine oyunuz geçersiz kabul edilir.

TC kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanları ile de bu seçimde oy verilebilecek. Ancak diyelim ehliyet, başka türde bir kimlik ile oy kullanmak istiyorsanız yanınızda mutlaka seçmen bilgi kartı olmak zorunda. Yoksa TC kimlik numarası olmayan bir kimlik kartı ile oy kullandırılmayacak.

Oy verirken EVET yazan mühür mürekkebinin fazla olması, verdiğiniz oyun bir başka tarafa da geçmesine neden olacak kadar çok koyulmuş olabilir. Bu durumu gözeterek pusulayı katlamadan önce kurumuş olmasına dikkat etmek gerekir. Çok küçük bir parça bile bir başka tarafta yer alır ise yine oyunuz geçersiz olur.

Oy verme işlemini bitirdikten sonra, oy kullandığınıza ilişkin imzanızı atmayı unutmayın.

Çok yaşlı, okuma yazma bilmeyen, görme engelli birisi ancak sandık başkanı ile oy verme yerine girebilir.

 

 

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de AKP provokasyonu: 1 ağır yaralı

SONRAKİ HABER

"Ne Ermeniliğimiz, afedersin ne Rumluğumuz kaldı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...