11 Haziran 2011 03:35

Mardin'de AKP provokasyonu: 1 ağır yaralı

Midyat'ta Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku tutuklu Mardin Bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım için seçim çalışması yapan iki seçim anons aracı caddede geçtiği sırada saldırıya uğradı. AKP Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 30 kişilik grup tarafından yapı

Mardin'de AKP provokasyonu: 1 ağır yaralı
Paylaş


Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan Estel Mahallesinde Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku tutuklu Mardin Bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım için iki seçim anons aracı caddede geçtiği sırada saldırıya uğradı. AKP'lilerin saldırısına uğrayan her iki seçim anons aracının önünü kesen yaklaşık 30 kişilik grup, ellerine aldıkları satır, bıçak ve sopalarla saldırıya geçti. İlk önce anons aracının önünü araçlarla kesen grup, anons aracının camlarını kırdı. Aracın içinde bulunanların araçtan inmesiyle AKP'li grup, satırlarla saldırıda bulundu. BDP'lileri linç etmeye çalışan AKP'li grup daha sonra araçlarına binerek olay yerinden uzaklaştı. Saldırıda yaralanan anons aracı şoförü Ramazan Toprak, başına, eline ve kaburgasına aldığı darp sonucu Midyat Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi edilen Toprak'ın kaburgasının ve elinin kırıldığı bildirildi. Toprak'ın durumunun ağırlaşması üzerine Mardin Devlet Hastanesine ambulansla kaldırıldı. Saldırıda yaralanan 2 kişi de çeşitli yerinden yaralandı.

Saldıran grubun içinde AKP Midyat ilçe başkanı Hüseyin Çelebi ve AKP Milletvekili adayı Edip Demirdağ'ın kardeşi Adnan Demirdağ'ın da bulunduğu belirtildi. Yaşanan olaya tanıklık eden Güvenlik Dernekler Büro Amiri Alpaslan adlı kişinin, saldırıya müdahale etmediği öğrenildi. Saldırının polislerin gözleri önünde yapılması ve saldırıya müdahalede bulunmaması dikkat çekerken, polislerin saldırıya göz yumması ise yaşanan saldırıda polislerin de olabileceği şüphesi doğdu.

'MİDYAT KAYMAKAMI PROVOKASYON PEŞİNDE'

BDP'lilere yapılan saldırının ardından BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ ve Midyat İlçe örgütü yöneticileri Midyat Hastanesine akın etti. Burada yapılan işlemlerin ardından BDP'liler seçim irtibat bürosuna geçti. Burada toplanan kitleye seslenen BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ, Midyat halkının 15 gündür ayakta olduğunu ve büyük bir başkaldırı örneğini gösterdiğini ifade ederek, AKP'nin Midyat Kaymakamı ve Emniyet Müdürü'nü korkuttuğunu söyledi. Dağ, Kaymakam ve Emniyet Müdürü'nün provokasyon peşinde olduğunu belirterek, "Kaymakam ve Emniyet Müdürü şunu anladı. Nasıl ki Nusaybin, Kızıltepe, Derik, Mazıdağı ve Dargeçit'te AKP iflas etti, tabela partisi oldu. Artık Midyat'ta da AKP'nin tabela partisi olduğunu anladılar. Bu yüzden provokasyon çıkartıyorlar. Burada bizim gençlerimiz çalışmalarını yaptığı sırada birkaç çapulcu tarafından saldırıya uğradı. Bu çapulcular bizim muhatabımız olamaz. Bizim muhatabımız Kaymakam ve Emniyet Müdürüdür. Biz seçim günü bunları sandıkta boğacağız" dedi.

BİR HAFTADA İKİ SALDIRI

Tutuklu aday Yıldırım'ın anons aracı 5 Haziran'da AKP'lilerin saldırısına uğramıştı. Anons aracının bütün camlarını kıran AKP'liler, daha sonra Yıldırım'ın seçim irtibat bürosuna saldırma girişimine geçmişti ancak saldırı önlenmişti. Anons aracına saldıranların AKP'li Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu'nun korumaları olan Adıl Apaydın ve Bayram Efendioğlu'nun olduğu belirtilmişti. Yine aynı gün gece geç saatlerde aralarında AKP'li Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu'nun da bulunduğu AKP'nin konvoyu Gülser Yıldırım'ın seçim irtibat bürosunun önünden geçtiği sırada araçların içinden bozkurt işareti yapan AKP'liler, provokasyon girişiminde bulunmuştu. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tüzel: Marifet savaşta değil barışta

SONRAKİ HABER

Oy verirken dikkat edilmesi gerekenler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...