25 Ocak 2014 22:10

Kanun değişti 125 şirket kurdu

6446 sayılı Enerji Piyasası Kanunu’nda yapılan değişiklikle, yenilenebilir enerji kaynağı tesisi kurma sınırı 500 kw’tan, 1000 kw’a çıkarıldı. Kanunda yapılan değişiklik, 2007’de kurulan ve hükümete yakınlığıyla bilinen Özgül Group AŞ’ye yaradı.

Kanun değişti 125 şirket kurdu
Paylaş

6446 sayılı Enerji Piyasası Kanunu’nda yapılan değişiklikle, yenilenebilir enerji kaynağı tesisi kurma sınırı 500 kw’tan, 1000 kw’a çıkarıldı. Kanunda yapılan değişiklik, 2007’de kurulan ve hükümete yakınlığıyla bilinen Özgül Group AŞ’ye yaradı. Kanal İstanbul ve 3. havalimanının enerji ihalelerini alan ve buraların elektriğini üretmek için doğalgaz santrali yapan Özgül Group AŞ 6 ayda, 125 yenilenebilir enerji şirketi  kurdu.

Kanundaki değişiklik elektrik abonesi herkesin yenilenebilir enerji tesisi kurmasına izin veriyor. Değişiklik, AKP’nin birçok enerji ihalesini alan Özgül Group AŞ’ye yaradı. Şirket kanunun değiştiği 2013 mart ayından bu yana atağa geçti. İlk girişimini haziranda yaparak 40 yenilenebilir enerji şirketi  kurdu. Ardından bu şirketlere aralık ayının ilk haftasına kadar 85 tane daha ekledi.

FAALİYET DIŞI GELİRLERİ YOKMUŞ!

Dünya gazetesinde yer alan haberde Sibel Cingi’nin sorularını yanıtlayan, Özgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Faruk Özgül, yaptıkları yatırımların yüzde 70’inin yenilenebilir rüzgar enejisi, yüzde 30’unun da güneş enerjisi olduğunu söylüyor. Önümüzdeki günlerde verilecek olan enerji lisanslarıyla da ilgilendiklerinin anlatan Özgül, “Şirketimizin faaliyet dışı bir yapısı ve geliri yok. Asla simsarlık yapmıyoruz” diye ifade ediyor.

Özgül Group aldığı Kanalİstanbul ve 3. Havalimanı ihaleleri için 1 milyar avroluk enerji yatırımı yapmış. Ayrıca geçtiğimiz yıl Remen deniz altı kablolama ve açık petrol arama depolama firması Upetrom ile stratejik iş birliği anlaşması imzalamış.

İSİM BULMAKTA ZORLANMAMIŞLAR

Yeni kurduğu şirketlere isim vermekte zorlanan Özgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Özgül, “Şirketlerin isimleri ekip arkadaşlarımın fikirleri. Hepsinin amacına uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi. Group’un yeni şiketlere verilen isimler de edebi, bilimsel adların yanı sıra dizilerden de yaralanmış. 125 yeni  şirket ismi arasında şunlar yer alıyor: “Kasımpatı, Sardunya, Ortanca, Zakkum, Zerdali, Sarmaşık, Tarçın, Fesleğen, Zambak, Lavanta, Sümbül, Kayın, Kavak, Karanfil, Dağ çayı, Gezegen, Göktaşı, Uranüs, Jüpiter, Paradoks, Gözlem, Düşünce, Mantık; Kitap, Roman, Hikaye, Manzum, Çalıkuşu.” (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diren Kazova mağazası açıldı

SONRAKİ HABER

Bekir Kaya: AKP 180 trilyon borç devretti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa