24 Şubat 2011 20:45

Naldöken’de yıkım endişesi

BORNOVA Naldöken Mahallesi’nde 296 ev için yıkım kararı alındığı haberi ve geçtiğimiz günlerde beş evin yıkılması halkı tedirgin etti. Mahalle halkının talebi üzerine önceki gün Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, mahalleye gelerek halka konu ile ilgili bilgi verdi.GEÇEN HAFTA BEŞ BİNA YIKILMIŞTIGe&cced

Naldöken’de yıkım endişesi
Paylaş
Nedim Üçüncü / Deniz Çetin

BORNOVA Naldöken Mahallesi’nde 296 ev için yıkım kararı alındığı haberi ve geçtiğimiz günlerde beş evin yıkılması halkı tedirgin etti. Mahalle halkının talebi üzerine önceki gün Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, mahalleye gelerek halka konu ile ilgili bilgi verdi.

GEÇEN HAFTA BEŞ BİNA YIKILMIŞTI

Geçtiğimiz hafta içerisinde inşaatları devam eden, kaçak oldukları belirtilen beş bina, Ege Ordu Komutanlığının Kaymakamlığa şikayeti üzerine Bornova Belediye ekipleri tarafından yıkılmıştı. Ege Ordu Komutanlığına bağlı 57. Topçu Tugayının eğitim alanının kenarında ikinci derece şerhli alan olarak belirtilen bölgeye yapılmak istenen beş konuttan sadece birisinde bir aile barınıyordu. Konuyla ilgili çeşitli defalar açıklama yaptığını belirten Sındır, konunun çarpıtıldığını, eksik ve yanlış haberler yazıldığını belirtti.
 

TOPLANTIYA 400 KİŞİ KATILDI

Naldöken Kültür Merkezinde yapılan toplantıya 400’ü aşkın kişi katıldı. Sındır, burada yaptığı açıklamada, Kaymakamlıktan kendilerine yazılı bir talimat geldiğini belirterek, “Evlerden birisinde yaşayan aileyi  mağdur etmedik. Kendilerine barınacak bir yer sağladıktan sonra kendilerinin iş sorunlarını da çözmeyi kendimize görev bildik” dedi. 12 Haziran seçimlerinin yaklaştığına dikkat çeken Sındır, “Kimse kimsenin evi, yuvası üzerinden siyaset yapmamalı. Yaparsa bu çirkin bir siyaset olur” dedi.
 

‘SÖYLENTİLERE İNANARAK ARAZİNİZİ SATMAYIN’

Yeşilçam Mahallesi’nde de aynı olayın yaşandığını ve askeri yetkililerle görüşerek buradaki sorunu çözdüklerini belirten Sındır, kaçak yapıları yasal hale getiremeyeceklerini söyledi. İki hafta önce söz konusu sorunla ilgili girişimlere başladıklarını belirten Sındır, “Sorunun asıl çözümü Büyükşehir Belediyesinin yapacağı nazım planıdır. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Çıkan söylentilere inanarak kesinlikle arazilerinizi satmayın. Bu söylentileri çıkarıp arazilerinizi ucuza almak isteyenlere izin vermeyin” dedi. Siyasi partilerin yaptığı işle kendisinin yaptığı işin ayrı olduğunu söyleyen Sındır, 12 Haziran seçimlerinde herkesin farklı partilere oy vereceğini belirterek, “Siyasetin sizleri bölmesine izin vermeyin. Birliğinizi ve birbirinize saygınızı koruyun. Bunu yaparsanız sorunlarınızı daha kolay ve birlikte çözersiniz” önerilerinde bulundu.
Konuşmaların ardından görüştüğümüz mahalleliler Belediye Başkanının konuşmasının kendilerini rahatlattığını söyleyerek; sorunlarının çözümünün acil bir imar planıyla mümkün olduğunu ifade ettiler.
Mahalle halkından kadınlar, yıllarca, yiyeceklerinden ve giyimlerinden kısarak evlerini yaptıkların, elektriksiz, susuz bir şekilde yaşamlarını sürdürdüklerini belirttiler. Tapularının verilmesini ve söz konusu bölgenin geliştirilmesini talep eden mahalle halkı evlerinin yıkılmasını istemediklerini vurguladılar. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arazisi kamulaştırılanlar iş önceliği hakkı istiyor

SONRAKİ HABER

İstinat duvarı çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...