25 Ocak 2014 21:03

Karadeniz'de puanlar paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig'de 2. yarının ilk haftasında Trabzonspor, Beşiktaş'ı Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda konuk etti. Maç, 1-1 sona erdi.

Karadeniz\'de puanlar paylaşıldı
Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 2. yarının ilk haftasında Trabzonspor, Beşiktaş'ı Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda konuk etti.

Maça hızlı başlayan ve ilk yarı boyunca sahanın hakimi olan bordo mavililer, Emre Güral'ın 14. dakikada attığı harika golle 1-0 öne geçti. Emre Güral ilk yarı boyunca pasları ve hücumdaki etkinliğiyle sahanın yıldızı olurken, Trabzonspor üstünlüğünü ikinci bir golle taçlandırmayı başaramadı.

Beşiktaş ikinci yarıda oyunu dengeledi. 61. dakikada Gökhan Töre'nin yerine Filip Holosko ve Necip Uysal'ın yerine Franco'yu alan Slaven Bilic, 78'de de Olcay Şahan'ın yerine Mustafa Pektemek'i oyuna sürdü. İlk yarıdaki yüksek temponun ardından özellikle Emre Güral, Florent Malouda, Olcan Adın, Adrian, Yusuf Şen gibi hücum oyuncularının yorulduğu gözlenen Trabzonspor'da ise 67'de Adrian'ın yerine Abdülkadir, 73'te Yusuf'un yerine Şahin, 77'de ise Emre'nin yerine Henrique oyuna girdi.

Beşiktaş son bölümde topla oynama yüzdesini yüzde 60'ların üzerine çıkarırken özellikle duran toplarla etkili oldu. Gol de 85. dakikada Manuel Fernandes'in kullandığı etkili kornerin ardından geldi. Fernandes'in ortasına çok iyi yükselen Atiba Hutchinson'ın vuruşunda Onur Kıvrak topu son anda çeldi. Ancak kale dibine düşen topu Hugo Almeida tamamladı ve maçın skorunu belirledi: 1-1.

Ligin en golcü oyuncusu olan Portekizli santrfor Hugo Almeida böylece toplam gol sayısını 11'e yükseltti. Bu sonuçların ardından 3. sıradaki Beşiktaş puanını 30'a yükseltti. Trabzonspor ise 28 puanla 6. sırada yer aldı.

OYNANAN MAÇLAR VE HAFTANIN PROGRAMI

Ligde bugün oynanan diğer maçlarda Bursaspor, Eskişehirspor'u, Gençlerbirliği ise Rizespor'u sahasında 3-1'le geçti.

İkinci yarının açılış maçında dün Kasımpaşa, Karabükspor'la 0-0 berabere kalmıştı.

Ligde yarın 13.30'da Sivasspor-Kayserispor, 15.30'da Elazığspor-Akhisar Belediye Gençlik, 16.00'da Kayseri Erciyesspor-Antalyaspor, 19.00'da ise Gaziantepspor-Galatasaray maçları oynanacak. Haftanın son maçı Pazartesi günü saat 20.00'de Fenerbahçe ile Torku Konyaspor arasında yapılacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

3 polis rehin alındı, 5 kişi öldü!

SONRAKİ HABER

AVM\'de silahlı saldırı: 3 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa