25 Ocak 2014 18:50

Öcalan, Barzani'ye mektup yazdı

HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana İmralı Adası'ndan döndü. Önder dönüş yolunda, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Rojava ve Kürt Ulusal Kongresi'ne ilişkin Federal Kürdistan Bölgesi Başkan Mesut Barzani'ye mektup yazdığını söyledi.

Öcalan, Barzani\'ye mektup yazdı
Paylaş

PKK Lideri Öcalan ile görüşen HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana İmralı Adası'ndan döndü. Önder, görüşmeye ilişkin ilk yarıntıları DİHA'ya anlattı. Önder görüşmede devam eden çözüm süreci ve bununla bağlantılı olarak Federal Kürdistan Bölgesi ile Rojava Kürtler arası ilişki biçimleri ve gerçekleştirilecek olan Kürt Ulusal Kongresi konularını ele aldıklarını söyledi.

2 buçuk saat süren toplantıda Öcalan'ın sürecin bölgede yaşanan gelişmelerden bağımsız ele alınamayacağını ifade ettiğini belirttiği ve Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye iletmek üzere bir mektup kaleme aldığını ve bunun Önder ve Zana'ya teslim edilmek üzere yetkililere verdiği belirtildi. Önder ve Zana'nın ise mektubun iletilmesi durumunda Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçerek Ulusal Kongre'nin tarafları ile görüşmeler yapacakları öğrenildi.

Öcalan'ın görüşmede ayrıca sürecin seçime dönük yüzde hesaplarına kurban edilmeyecek kadar önemli olduğunu belirttiği ve "Hükümet bu konuda bir aymazlık içine girmesi durumunda süreç büyük zarar görür" dediği belirtildi. Öcalan'ın görüşmeyi çok önemsediğini dile getirerek İmralı'ya gelecek siyasi heyetlerin de çoğaltılması gerektiğini ifade ettiği kaydedildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yağmur, Muğla\'yı Fethiye\'den kopardı

SONRAKİ HABER

3 polis rehin alındı, 5 kişi öldü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...