25 Ocak 2014 06:00

HDK Kadın Meclisi'nden mültecilere ziyaret

HDK Kadın Meclisi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Barış Anneleri ile görüşen kadınlar önceki gün de Suriye’deki savaştan kaçan mültecilerin çadırlarını ziyaret etti.

HDK Kadın Meclisi\'nden mültecilere ziyaret
Paylaş

Emre AYDIN
Adana


HDK Kadın Meclisi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Barış Anneleri ile görüşen kadınlar önceki gün de Suriye’deki savaştan kaçan mültecilerin çadırlarını ziyaret etti.

KADIN OLDUĞU İÇİN ÜCRET VERİLMİYOR

HDK Adana Kadın Meclisi Seyhan’da, Suriye’deki savaştan kaçmış vatandaşları ziyaret etti. Savaştan kaçan halk kendi imkânlarıyla kurdukları çadırlarda kalırken sağlık sorunları yaşıyorlar ve ilaçlarını kendi paralarıyla almak zorunda bırakılıyorlar. Geçici ikamet belgeleri olan mültecilerin barınma, yemek, sağlık, eğitim hakları da karşılanmıyor. Narenciye toplamaya ve tarım işçiliği yapmaya başlamış olan mültecilerin 37 TL olan yevmiyeleri de üç gün çalışmalarına rağmen verilmemiş durumda. Kadınların bazıları hamile olmalarına rağmen tarlada çalışıyor. Fakat kadın oldukları gerekçe gösterilerek ücretleri verilmiyor. Suriyeli kadınlar, HDK Adana Kadın Meclisi ile yaptıkları görüşmede kendilerini ilk ziyaret eden kurumun HDK olduğunu ifade etti. HDK heyeti ezilenden ve sömürülenlerden yana olduklarını Suriyeli kadınların sorunlarına çözüm üretmek için tekrar geleceklerine söz verdi.
HDK Kadın Meclisi Adana HDP binasında Barış Anneleri’yle de bir araya geldi. Bir araya gelen kadınlardan Emek Partisi Adana İl Örgütü Başkanı Sevil Aracı, HDP Seyhan İlçe Belediyesi Eş Başkan Adayı Meliha Varışlı, HDP Adana Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Leyla Uyar konuşma yaptı. Aracı halkın giderek yoksullaştığını, yaşam mücadelesiyle karşı karşıya kalınacağını söyledi. Aracı, asgari ücretin bir aileyi değil bir kişiyi bile zor geçindirdiğini bunlara karşı da birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Varışlı, Barış Annelerine Kürtçe seslenirken, Uyar ise Emek Demokrasi ve Özgürlük Blogu ile atılan adımın ve birlikte mücadele edebilir miyiz sorusunun cevabının HDP olduğunu bunun ete kemiğe büründürülmesi gerektiği vurgulandı.

ÖNCEKİ HABER

HDP Sultangazi’de seçim startını verdi

SONRAKİ HABER

Ölümünün 50. yılında Halide Edip

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...