25 Ocak 2014 06:00

Bornova HDP, adaylarını belirledi

Halkların Demokratik Partisi Bornova İlçe Örgütü, seçim çalışmalarına aday tanıtımları ile başladı.

Bornova HDP,  adaylarını belirledi
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi Bornova İlçe Örgütü, seçim çalışmalarına aday tanıtımları ile başladı.

Eğitim Emeklileri Derneği Bornova Şubesinde önceki akşam bir toplantı düzenleyen ilçe örgütü, Belediye Başkan Adayı Orhan Ayhan, Eş Başkan ve birinci sıra Meclis Üyesi Adayı Nevin Aytekin ve belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı.

Toplantıda HDP Bornova İlçe Başkanı Tahsin Kaya kısa bir açılış konuşması yaparak, HDP adaylarının isimlerini açıkladı. Tahsin Kaya’nın konuşması sonrası söz alan Bornova Belediyesi Eş Başkan Adayı Nevin Aytekin, uzunca bir süredir emek, barış, demokrasi ve kadın hakları mücadelesinde yer aldığını belirterek, “Ben de birlikte mücadeleye inandığım için HDP’deyim ve adayım. Ezilen tüm kesimlerin, özellikle kadınların sesini daha da yükseltmek, ülkemizde giderek derinleşen kadın sorununu daha çok gündeme getirmek için adayım. Yerel yönetimlerde kadınların yer almasının ne kadar önemli olduğunu bildiğim için adayım” dedi.    

İŞÇİLERİN YÖNETİMİNDE YENİ BİR DÖNEM

Bornova Belediye Başkan Adayı Emekli Öğretmen Orhan Ayhan ise kendisini tanıtarak, kazanacaklarına olan inancı dile getirdi. Ayhan, “Biz Bornova’da kendimizi kendimiz yöneteceğiz. Eş başkanlar olarak değil, halk olarak” diye konuştu. Ayhan, “Merkez mahallelere makyajla uğraşmayacağız. Şu ana kadar en az hizmet giden, en çok ihtiyacı olan mahallelerden başlayacağız çalışmalara. İstedikleri kadar bağırsınlar, İzmir var oldu olalı böyle yönetildi. Şimdi işçi ve emekçilerin yönetiminde yeni bir dönem başlıyor” dedi.
Toplantı sonunda 13 Şubat saat 18.00’de Doğanlar Düğün Salonu’nda düzenlenecek şenliğe tüm emekçiler davet edildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP, İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı

SONRAKİ HABER

HDP Sultangazi’de seçim startını verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...