10 Haziran 2011 14:33

AKP demokrasi dersinde sıfır çekti

Eğitim Sen, AKP’nin demokrasi karnesinin baskı, şiddet ve tahammülsüzlüğün göstergesi olduğunu açıkladı.Eğitim Sen üye ve yöneticileri YKM önünden Başbakanlığa yürüyerek, burada yaptıkları bir basın açıklamasıyla AKP’nin demokrasi karnesinin kırıklarla dolu olduğunu açıkladı. Yü

AKP demokrasi dersinde sıfır çekti
Paylaş

Eğitim Sen üye ve yöneticileri YKM önünden Başbakanlığa yürüyerek, burada yaptıkları bir basın açıklamasıyla AKP’nin demokrasi karnesinin kırıklarla dolu olduğunu açıkladı. Yürüyüş sırasında “Metin Lokumcu onurumuzdur”, “Her yer Hopa, her yer direniş” sloganları atıldı ve “Metin Lokumcu onurumuzdur” yazılı dövizler taşındı.

Açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, AKP Hükümeti’nin özellikle 12 Eylül referandumundan aldığı güçle, hak arayan, eşitlik, barış ve özgürlük talep eden toplum kesimlerine karşı otoriter ve baskıcı bir yönelime girildiğini belirtti. Yıldız, yaşanan gelişmelerle Türkiye’de eski statüko ve vesayet ilişkilerinin yerine AKP’nin kendi statükosunu ve tek parti vesayetinin geldiğini kaydetti. Yıldız, “Başbakanın ‘ileri demokrasi’ kavramını kullandığı ilk günden bu yana hak arayanlar, kelimenin tam anlamıyla otoriter ve baskıcı bir düzenin bütün aygıtlarını polisiyle, yargısıyla, ‘yandaş’ medyasıyla karşısında görmüştür” dedi.

Hükümet yanlısı sendikaların dokuz yılda dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayacak bir biçimde yüzde binin üzerinde bir üye artışı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Yıldız, KESK ve KESK’e bağlı sendikaların ise yoğun bir sindirme ve yıldırma politikası ile karşı karşıya geldiğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Tarımı bitirmeye yeminliler!

SONRAKİ HABER

İsveç Parlamentosunda, Türkiye’de basına yönelik saldırılar tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...