24 Ocak 2014 15:18

Gazeteci Uğur Mumcu anıldı

21 yıl önce uğradığı bombalı saldırı sonucu ölen Gazeteci Uğur Mumcu, hayatını kaybettiği evinin önünde anıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mumcu’nun katledildiği yere karanfiller bırakıldı. Siyasi partiler, Mumcu ailesi ve sevenlerinin katıldığı anmada, Cumhuriyet gazetesinin “Elhamdülillah Milyarderiz” manşeti taşındı.

 Gazeteci Uğur Mumcu anıldı
Paylaş

21 yıl önce uğradığı bombalı saldırı sonucu ölen Gazeteci Uğur Mumcu, hayatını kaybettiği evinin önünde anıldı.  Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mumcu’nun katledildiği yere karanfiller bırakıldı. Siyasi partiler, Mumcu ailesi ve sevenlerinin katıldığı anmada, Cumhuriyet gazetesinin “Elhamdülillah Milyarderiz” manşeti taşınarak, yolsuzluk operasyonuna da mesaj yollandı.

Anma töreninde faili meçhullere kurban giden Gazeteciler Metin Göktepe, Musa Anter, Hrant Dink’in fotografları da taşındı. Roboski ve Gezi’de yaşamını yitirenler de anma töreninde unutulmadı. Mumcu’nun anıtında mum yakıldı, karanfiller bırakıldı. Mumcu’nun cenazesinin kaldırıldığı günün kar yağışlı olmasını sembolize etmesi amacıyla ağaçlara da şemsiye asıldı. Ankara’ya yürüyüş gerçekleştiren Yatağan işçileri anmada anonsla selamlanarak, mücadelelerine destek verildi.  

KILIÇDAROĞLU VE BAYKAL KARANFİL BIRAKTI


Anmaya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Eski Genel Başkan Deniz Baykal, Faili Meçhuller Anıtı’na çelenk bıraktı. Daha sonra Uğur Mumcu Anıtı’na geçtiler ve karanfil bırakarak, anıtta mum yaktılar. Mumcu anısına saygı duruşu yapılan anmada, 'Uğurlar olsun' şarkısı sevenlerinin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. CHP’li vekiller ve yöneticiler, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da anmada yerini aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGS\'den çok dilli örgütlenme!

SONRAKİ HABER

‘HSYK’yı geri çekme gibi bir durumuz söz konusu değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...