10 Haziran 2011 13:50

Yunan hükümeti halkı dinlemedi

Yunanistan’da, hükümetin Avrupa Merkez Bankası (AMB) - Uluslararası Para Fonu (IMF) “Troykası” ile varılan paket anlaşma çerçevesinde hazırladığı üç yıllık orta vadeli bütçe programı, Bakanlar Kurulunda onaylandı.Yunan medyası, Başbakan Yorgo Papandreu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunun yaklaşık b

Yunan hükümeti halkı dinlemedi
Paylaş

Yunan medyası, Başbakan Yorgo Papandreu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunun yaklaşık beş saat süren toplantısı sonunda onaylanarak parlamentoya gönderilen programın görüşülmesine, 28 Haziran’da başlanacağını duyurdu.

Bu arada, Yunan basınında çıkan haberlerde, Troyka’nın Yunanistan ile ilgili hazırladığı raporunda, beşinci yardım diliminin serbest bırakılması için, ülkenin 2012 yılından sonra ekonomik kaynak sorununun çözülmesini ön koşul olarak öne sürdüğü belirtildi. Raporunda, “Yunanistan’ın, ek tedbirler alınmadan bütçe açığını kapatmasının mümkün olmadığını” kaydeden Troyka’nın, “yardım stratejisinin yeniden gözden geçirilmesini” talep ederek, “bu sorun çözülmeden, bundan sonraki yardım dilimlerinin serbest bırakılmasının mümkün olmadığı” değerlendirmesinde bulunduğu bildirildi.

Hükümetin hazırladığı orta vadeli bütçe planının muhalefetin yanı sıra iktidar milletvekilleri tarafından da sert eleştirilere maruz kaldığı, bu nedenle planın parlamentoda onaylanmaması olasılığı bulunduğu ifade edilmişti. Haberlerde, böyle bir olasılık durumunda Yunanistan’da 24 Temmuz’da erken seçim yapılacağı öne sürülmüştü.

Yunanistan’da emekçiler yaptıkları eylemler ve genel grevlerle, hükümetin söz konusu planı uygulamaya koymaması için baskı yapmışlardı. Ancak Papandreu hükümeti halkın bu taleplerine kulağını tıkayarak paketi onayladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şafak Bay tüm emekçilerin kalbinde

SONRAKİ HABER

Kadının ismi de cismi de hükümeti rahatsız ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa